The Duchess

På jullovet var Anna helt lyrisk efter att ha sett filmen The Duchess och hon pratade sig varm om hur bra den var. Så härom dagen impulsklickade jag hem den från cdon och väntade med spänning på att den skulle hamna i brevlådan.
Och jag gillade den! Riktigt mycket till och med. Hela filmen är en dröm i pastellfärger, och jag blev helt tagen av frisyrerna, hattarna, klänningarna och människorna. Och damn vad Keira Knightley gör sig bra i kostymfilmer!
Till utseende och känsla påminner The Duchess en hel del om Marie Antoinette, men har ett helt annat driv, en handling som hela tiden går framåt.

Den sanna historien om Georgiana Spencer är otroligt vacker och gripande. Om sjuttonåringen som giftes in i ett kärlekslöst äktenskap med hertigen av Devonshire, som hela tiden tvingades se sin man tillsammans med andra kvinnor, även hennes egen närmaste vännina. Men ändå förväntades hon själv leva med den enda plikten att föda hertigens söner. Om hur hon gör uppror på sitt eget sätt genom att engagera sig politiskt och genom politiken hittar någon att älska.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0