Hänt i veckan

Jag har haft några ganska slappa dagar i solen. Varit mycket ute hos Maria, fikat, gått promenader och pratat. Härom dagen höll Maria i en liten sånglektion för mig, vilket var väldigt roligt. Tydligen var jag inte heller så usel som jag har trott.
Det är konstigt det där med att sjunga, det känns så otroligt personligt på något sätt. Som att man blottar sin själ. Eller så är det väl med musik över huvud taget egentligen, och allmänt när man ska uttrycka sig kreativt. När man skapar något, vare sig det är musik, en text eller en tavla, lägger man ner en liten del av sig själv i det. Jag är alltid rädd för att bli missförstådd, jag vill inte att någon ska tro saker om mig som inte stämmer. Men man kan aldrig styra hur andra väljer att tolka det man skapar, jag tror det är det jag tycker är så obehagligt.


Igår var det kammarmusik på Kulturhuset med elever från Lunnevad. Anna var med, så såklart gick vi dit och lyssnade. Riktigt bra var det! Anna känns det förövrigt som att det var eveigheter sen jag träffade, men i helgen kommer hon hem, hurra!
Senare på kvällen blev det filmtajm på Stenhusgatan. Vi såg Passion of the Christ som var grymt brutal, jag såg nog halva filmen genom en glipa mellan mina fingrar...

Idag ska jag vara Alicevakt så då blir det full rulle här hemma. Underbart!

Puss på er!




Latest news

Igår var det födelsedagskalas hemma hos Christoffer. Stort pådrag med god mat och vin i överflöd. Jättekul hade jag, pratade, dansade och skrattade fram till småtimmarna. (Han såklart även med en liten powernap i mitten någonstans) Jättelyckad kväll!

Och nu ni raringar, ska ni få se ett underverk!
Brittas hingstföl efter Sandreo, Sanbright ska han heta.
Helt knasig, men underbrt söt!

                             

Och här är Barcelonas hingstföl efter Calahan, två dagar äldre än "vårat" föl.

Det kan jag lova...

...att jag dör lite på Indiska just nu. Det borde inte vara tillåtet att lansera så många fina muggar, tekannor och kuddar. Lägg av!






Mitzy i vårsolen


 


Ett litet tips

Tänkte såhär på kvällskvisten tipsa om en hemsida där man kan göra enklare redigeringar av bilder, göra kollage, lägga till text osv. Jättebra om man inte har råd med photoshop, eller bara inte känner för att behöva anstränga sig...

Här är ett exempel:


Och här kommer länken: Picknik

Har idag varit sällskap åt Mitzy, och sedan åkt in till Linköping för att fika med Maria samt inhandla present.
Mys pys (hehe)

Puss och kram




För alla nyfikna

Jag förstår att ni alla brinner av nyfikenhet för vad de kvinnliga solisterna i Bildningscentrum Facettens uppsättning av Trollflöjten kan tänkas ha på sig i år. Så bara för eran skull har jag ägnat timmar av arbete åt att göra högst professionella illustrationer i Photoshop.  Har även klippt in en bild med förra årets stass. Klickbara bilder.
(Jag har absolut inte tråkigt)

Nattens Drottning:
V-ringad enkel svart klänning med en överliggande kjol med ett litet släp i ett tunt taft-liknande material. Rött sidenband i midjan och samma diadem med röd krona och flor som föregående år. Ska även ha en cape i samma meterial som kjolen. Många långa kedjor runt halsen, stort tuperat, ondskefullt hår.
(Om ni har missat det ska Nattens Drottning i år spelas av Pamela Anderson...)




Pamina:
Högt skuren ljust dimblå kjol med ett kungsblått band i midjan. Vit överdel med detaljer i samma kungsblå färg. Någon sorts kort cape/sjal över axlarna i ett tunt material. Håret enkelt uppsatt.






Papagena:
Samma grönmönstrade klänning som förra året, med ett svart band i midjan. Barbent och barfota. Hatt med fjäder i. Grymt snygg pälscape över axlarna. Korta svarta handskar, utsläppt hår. Tänk naturbarn.





Kolla det här!

Lyckas inte hitta ett enda klipp som går att bädda in, men följ den här länken!

När jag kom hem till familjen Ericsson härom dagen var Mimmi helt lyrisk och insisterade på att visa mig det här.
Titta! Lyssna!
http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

Tisdag

Kom precis hem från stallet i Grebo. Är så himla skönt att rida nu, när fåglarna kvittrar och solen skiner. Lyckades få med mig kameran ut, så nu mina kära ska ni få avnjuta lite hästbilder!
(Spännande va?)

Här är "mina" hästar!

Jojje:


Hej, jag heter Britta och jag ska bli mamma om två veckor!

         

Och det här är den nya stjärnan! Mitchi heter hon, är satt på gödning...


Det var det det!

Puss och kram





Påskhelgen

I Torsdags var vi ett gäng i Repan. Det var trevligt, även fast jag var lite trött. När vi skulle hem på natten fick jag äran att  sjutsa hem alla i PPH, men tänkte inte riktigt på att Emil numera bor på Strandgatan, haha! Så jag fick mig en ganska lång promenad mitt i natten, och fick se delar av Åtvidaberg som man gärna kan klara sig utan... Hehe

På Fredagen samlades vi hela gänget hemma hos Anna. Väldigt mysigt, massor av prat och skratt. Är så roligt att träffa alla som man inte sett på länge, jag blir så sjukt glad av mina vänner! När de flesta hade gått hade vi djupgående samtal i köket, precis som det ska vara.

Igår var ju Påskafton. Först träffades vi några för att inspektera marknaden och fika på Sandelius. Najs, najs. Fick sedan för oss att vi ville ha äggletarjakt, precis som när man var liten, så vi gick och inhandlade valfritt inehåll att leta efter. Skrotade sedan ägg-idén och gjorde påskpåsar istället, mycket mer stylisch tyckte vi, haha!

Vi begav oss sedan iväg på jakt efter en skog att gömma påskpåsarna i, men mellanlandade vid Bysjön, satt där och njöt av solen

Till slut gick vi bort till eljusspåret
Jag-har-tåkigt-när-de-andra-gömmer-min-påsk-påse-så-jag-tar-kort-på-mig-själv-bilder;

á la Elin:                          á la Anna:                        á la Maria:
                

Låt letandet börja!


Haha!


När vi hade genomfört en lyckad jakt och funnit våra byten gick vi tillbaka till Bysjön och åt upp innehållet.
Funderade på att gå ut på kvällen, men var helt slut så stannade hemma och sov i stället. Grymt skönt kan jag tala om!
En mycket, mycket bra dag.


Nu ska jag till åka till Anna, gå en sväng och dricka te. Underbart!


Socialiseringsvåg

Livet brukar gå i vågor för mig. En ledsenvåg, en gladvåg, en uppevåg, en nerevåg, en snyggvåg, en fulvåg, en piggvåg, en tröttvåg osv. Även det sociala livet går i vågor. Vissa peroder känns det som att jag bara har en eller två personer i min bekantskapskrets (eller okej, fyra har jag ju alltid), andra perioder händer allt på samma gång och jag träffar människor hela tiden. Just nu är det en sån där social period. Och jag trivs så himla bra!

Social period, och dessuton en gladvåg, en uppevåg och en piggvåg på samma gång! Jackpot!

Däremot känns det som att jag inte har sett Maria på flera veckor, men insåg nyss att det visst bara är fyra dagar sen... Det är inte klokt vad man kan bli beroende av en person.

Kom nyss hem från Anna där jag även träffade Karin, Christine och Kim. Fika ute i solen och allmänt pratande kan vara så himla bra!

  

När resten av tjejerna hade åkt gick Anna och jag neråt en sväng. När vi kommer ut från Ica möter oss denna syn:

Jag gissar att Maria hade ganska bråttom till bussen i morse...
Syns inte riktigt på bilden, men bilen står så ungefär så snett som man kan göra i en parkeringsruta utan att stå utanför.

Ikväll blir det lite mini-reunion i Repan, och imorgon blir det big get-together extravaganza hemma hos Anna. Kommer bli så bra!

Puss ock kram


Åke och jag

Har lyckats dra på mig någon sorts mutantförkylning som roar sig själv med att byta karaktär varje morgon. Hittills har vi hunnit med ont i hela kroppen, genomtäppt, helt slut i huvudet, hosta samt rinnsnuva. Hoho, det är en innovativ förkylning det är, full av överraskningar. Lite som en god vän faktiskt. Jag kanske borde döpa den?

Åke
får bli hans namn. Åke får mig att våga vara sunkig, att tycka det är okej att lufsa runt i en gammal träningsoverall-jacka som jag köpte i sexan. På något sätt tycker jag inte riktigt om Åke. Vi klickar inte. Han är en sån där vän som låtsas vara trevlig, men egentligen är en sabla energitjuv.

Åke ska dö.

Snabb update

Ska snart pallra mig iväg till frisören för klippning och färgning. Det är välbehövligt kan jag tala om, och ska bli grymt skönt. Dock ska inga drastiska förändringar ske, men har tänkt klippa upp håret lite där fram så att jag får lite inramning till ansiktet även när jag har håret uppsatt.
Lite åt det här hållet: (Är det inte en fantastisk klänning för övrigt?)


Men först ska jag ringa och underhålla Maria som sitter på tåget upp till Härnösand. Den stackaren åkte hemifrån 06.10 i morse!

Ta hand om er älsklingar!

Glädjedimma

Jag mår så himla bra just nu, det gör jag varje år vid den här tiden. Det känns som att jag går in i någon sorts dvala sådär i februari/mars, men sen när hela världen vaknar till liv, då gör jag det också.

Igår hade vi en riktig tjejkväll hemma hos Karin i hennes lägenhet. Det var så himla bra och mysigt. Jag är så glad att jag har så kloka vänner, som har bra värderingar och åsikter. Att de lyssnar och tycker att det jag säger är viktigt, det är så otroligt värdefullt för mig. Då och då får jag som någon sorts kärlekschock, och inser hur mycket jag tycker om dem allihop. Det fick jag igår.

Dessutom kan jag stolt meddela att Karin har blivit antagen till klassisk sång på Lunnevad! Så himla roligt! Hon har verkligen kämpat för det här, och jag är så otroligt glad för hennes skull! Grattis gumman!

Är just nu hemma hos familjen Ericsson, och ska snart gå en promenad med Anna och Maria i vårsolen. Underbart!

På promenad i urskogen

Har idag varit på promend i skogarna runt Kävelsbo


Maria var tydligen inte tillräckligt fin idag, så jag fick inte tillåtelse att föreviga hennes vackra anlete.











Jag hade min nya klänning på mig!
















Maria har hår och fötter!       Hon kan vifta på håret också! 
                

Det var sol!
   

Vi hittade en bäck med glitter i        Och blåsippor som inte ville vara i fokus...
                                   

Till sist hamnade vi hemma på Kävelsbo Norrgården, drack kaffe och tittade på That 70's Show
(Det gör för övrigt hela familjen Samuelsson tillsammans varje dag. Är det inte fantastiskt? Min familj tittar på... typ Plus)

Äntligen!

Äntligen skiner solen! Äntligen kommer mina krafter tillbaka! Det är vår!

Jag älskar våren. Älskar, älskar, älskar.

RSS 2.0