Mitt 2009 i bilder

Här kommer bilder från lite av den som hänt mig under 2009.
Ja, jag vet. Det är väldigt mycket Åtvidaderg och väldigt lite Uppsala. Jag måste verkligen bättra mig och börja ta kort igen nästa termin!
Tack alla fantastiska människor som har gjort mitt år så bra! Ni är underbara!

Alice 3 år!

Känns helt sjukt att det redan har gått tre år sedan Alice föddes!
Jag kommer ihåg när Veronica var höggravid på julafton och vi skulle fira Jocke på morgonen. Han bodde då i en lägenhet vid Färglådan, på tredje våningen. Thomas och Veronica lyckades gå in i trappuppgången brevid där det också bodde en J. Nilsson på tredje våningen. Så Veronica släpade och stånkade sig uppför alla trapporna bara för att upptäcka att de var i fel trappuppgång! Åh herregud vad vi skrattade när hon berättade det.

Och nu är det redan tre år sedan. Tre år med den finaste, mest sprudlande och levnadsglada människa jag vet om.
Åh, vad jag älskar henne!


Snart ska jag göra mig i ordning för att åka och fira underverket.
Här är mina väldigt icke-genusmedvetna paket!

Just nu...

... drabbades jag av Jessica-abstinens eftersom Jungle Drum spelas på spotify
... har jag lockigt hår och lösögonfransar
... är jag redo för repanfest
... känner jag mig hemma
... funderar jag på om jag ska ha rött läppstift ikväll eller inte
... försöker jag fånga tidigare nämda lösögonfransar på bild. Det går sådär, jag ser mest galen ut...


Underbara Amélie

Jag fick Amélie från Montmartre i julklapp, och den är ju fantastiskt fin! Ni vet nog sedan innan att jag älskar Audrey Tautou, och hon är som vanlig helt bändande i den här filmen.
Jag älskar känslan, färgerna, musiken, språket, staden, blickarna, leendena, finurligheterna, mystiken, de korta klippen, bakgrundsrösten och den försynta humorn.
Nämnde jag färgerna? Färgerna!






Våran lilla julgran och jag



Jul!

Jag har haft en jättebra julhelg!
Julafton var lika kaotisk som vanligt. Min kusin fyller år på julafton, så det blir alltid fullt upp hela dagen. På kvällen vara alla hemma hos oss, precis som vanligt, och det var många skratt och mycket värme.
Jag fick massor av fina julklappar. Hur mycket krämer, tvålar och dylikt som helst, te, en skulptur, filmer, en spikmatta och andra bra grejer.





Igår var ju juldagen. Först hade vi förfest hemma hos Anna, det var hur kul som helst! Mousserande vin, baileys och konstiga lekar garanterar er mycket rolig stund!
Vi gick sedan till Gruvan och kramade alla vi inte sett på länge, dansade och blev spillda på. Insåg ganska snart att medelåldern var några år under oss, så gick vidare till kebabbaren och åt något så juligt som kebabtallrik (eller kebabtallrik utan kött, haha!).
Avslutade med te hemma hos Anna, precis som det ska vara!

Det här med att säga hejdå

När jag var yngre, ungefär 10 år, led jag av någon odiagnostiserad form av separationsångest. När jag skulle gå hemifrån, om så bara för att besöka en kompis, var jag tvungen att säga hejdå säkert tio gånger till mamma. Jag stod nedanför trappan vid ytterdörren och ropade "Hejdå! Hejdå! Hejdå! Hejdå!". Mamma skulle svara varje gång, annars blev jag jätteorolig.
Det där gick över senare, men fortfarande tycker jag att det är jättejobbigt att säga farväl. Idag hade jag sista lektionen med klassen, vi kommer aldrig ha lektioner tillsammans igen. Efteråt var det dags att säga hejdå till alla, och det var verkligen tur att ingen annan var lika sentimental som jag för då hade jag nog börjat gråta. Jag vet ju att jag kommer se de flesta igen, många såfort jag kommer tillbaka till Uppsala, men jag tycker det är jobbigt ändå. Så jag kramade alla hårt, önskade god jul och försökte verka glad och sprundlande.
A1H17-18, jag tycker om er!

Imorgon åker jag hem och träffar mina käraste, då kommer jag må bra igen. Lika mycket som jag avskyr att skiljas från de jag tycker om, lika mycket älskar jag att återförenas igen. Planerar att attack-krama alla jag kan få tag på i Åtvidaberg. Får väl ta en liten kramturné med bilen och våldgästa åtminstonde Maria och Anna.

Mitt år i facebookstatusar

Jag brukar bara bläddra förbi de flesta applikationer och spel på facebook, men idag stötte jag på en som var riktigt rolig! Den gör ett urval av alla statusuppdateringar under året och samlar dem i en bild.
Det ger en riktigt bra återspegling av mitt år måste jag säga. Från arbetslösheten i våras, förbi sol och värme, flytten till Uppsala och till och med Lady Gaga fick vara med på ett hörn!

Dr. Hibbert?

Tydligen skrattar jag som Dr. Hibbert i Simpsons. What?



Julgala med klassen

Igår hade vi klassfest. Vi hade hyrt en lokal ute i Sävja, beställt mat och klätt oss fint.
Det var hur roligt som helst! Jag blev ganska... högljudd.
Åh vad jag kommer sakna klassen, de är så bra!

Jag failade och tog bara några kort i början, men andra fotade flitigt hela kvällen så det borde dyka upp bilder på facebook.

Jag gjorde mig i ordning hemma hos Jessica


Alla var så fina!



Jag tror att vi säger "bikini"



Senare blev det obligatorisk efterfest hos Hära, bra som alltid!
Snart ska jag äta bakispizza med gänget, very good!

Oj oj oj!

Titta vad jag hittade när jag kikade genom mina bilder på datorn! Maria, jag och mini-Alice! Juldagen kommer jag ihåg att det var, Maria och jag hade gjort oss i ordning för att gå ut på Stallet. Det måste vara två år sen, känns som evigheter!
Imorgon ska vi ha supermegaBARTY med klassen, gud vad jag blev sugen på att ha lockigt hår!
(Och gud vilken längtan jag fick efter juldagen, Alice och vännerna där hemma)

Supersnödag!

Imorse var det massor av snö utomhus! Jag var lite sen, tog ett språng från ytterdörren påväg mot cyckeln, och gör århundradest pladask-ramling! Man kan säga att det satte normen för hela resten av dagen. Jag vet verkligen inte hur många gånger jag har ramlat, tappade räkningen vid fem. Men väldigt roligt har det varit!

Snö är superkul!


Det har varit ganska mycket omkulldragande i snöhögar. Men vissa (Jessica!!) klarar sig utmärkt på egen hand...


We all do the pop-pose during lunch hour!


Snart blir det att bättra på blåmärkena genom snökrig med gänget, följt av bastu. Nice!

Den otroliga vandringen

Härom dagen lovade jag att lägga ut bilderna från när vi gick till skogen och grillade. Här kommer de!

Det var dimmig och mystiskt

Vi gick och gick. Till slut kom vi fram till en skog som vi gick in i. När vi gått några hundra meter utropar Fredrik, som ledde expeditionen, att "det här duger inte! Det är fel skog!". Så vi fick helt eneklt kravla oss ut till vägen igen och fortsätta. Till slut kom vi till en skog som dög och begav oss in bland granar och taggbuskar.

Helt plötsligt, mitt i ingenstans, uppenbarar sig en färdig grillplats! Vad är oddsen?




Vi fick inte riktigt fyr på elden, så det blev att ta till extrema åtgärder för att få korven varm...




Jag försökte skriva mitt namn. Det gick väl sådär...

I can do whatever I like!

Luciavakan var hur bra som helst, massor av filmer, godis, skratt och helgalna kort.
Vet inte hur mycket vi har sjungit på den här. Fantastisk!

Propose it, I'll sign it!

Brabrabra!

De senaste dagarna har jag lyssnat oavbrutet på den här. Vär länge sedan jag var så besatt av en låt

Luciavaka

Är hemma hos Jessica i Eriksberg ock köttar Lady Gaga, snart kommer resten av Flogsta Crew. Då ska vi ha luciavaka, mysa och titta på film hela natten. Kommer bli så bra!
Mitt internet har lagt av, därav den dåliga uppdateringen de senaste dagarna.

Igår hade vi korridorsfest och det var hur kul som helst. Först lagade vi mat, tysken styrde och ställde i köket.
När jag kom ut i köket vid fyratiden stod fyra killar uppradade vid köksbänken, hackade, stekte och kavlade för fullt. Jag stog där ett tag men kände mig totalt överflödig så tassade tillbaka till mitt rum igen. Haha, där kan vi snacka om genus!
Väldigt bra blev det i alla fall.

Härom dagen gick vi rakt ut i skogen och försökte grilla. Jag lovar att lägga ut bilder såfort mitt internet kommer igång. Ha det underbart så länge raringar!

Spontanhäng

Vad jag tycker om att umgås spontant, utan några förväntningar. Det är dock mindre bra för mina studier...
Igår hade jag tänkt plugga på kvällen, men i stället blev det grouphang och film med klassen. Himla trevligt var det i alla fall, de är så mysiga allihop!
Idag när jag satte mig för att läsa inför seminariet imorgon kom irländaren och knackade på dörren, han hade gjort te och bjöd hela korridoren på toblerone! Mycket bra, det tycker vi om!
Ja, det får väl bli att gå upp tidigt och läsa imorgon i stället. (Känns som att det böjar bli en vana...)

Ojoj, jag ska komma ihåg att anteckna inför detta seminarium i alla fall! Förra gången kontrollerade läraren att alla hade gjort det, så jag var tvungen att lämna in anteckningar i efterhand! Haha!

Underbart!

Ni MÅSTE kolla den här länken och videon som den leder till!
Vilket genidrag att skapa den här funktionen!
Who's the new girl in town?

My parents were awesome

Det finns en helt underbar blogg dit man kan skicka in bilder på sina föräldrar och hur de såg ut back in the days. Där finns fantastiska foton på föräldrar som är hur coola som helst!
http://myparentswereawesome.tumblr.com/

Här är mitt bidrag. Detta är mina föräldrar när de förlovade sig på nyårsafton 1970/1971.



Sonia Rykiel pour H&M

Åh, jag är lite kär i H&Ms nya desingersamarbete! Sonia Rykiel pour H&M släpptes igår, och jag älskar det!



Jag fick någon sorts desterat längtan efter lite glamour och spontanklickade hem den svarta sidenkimonon! För fyra hundra svenska riksdaler...
Haha, vad tänkte jag där? Kan ju knappast strosa ut i korridorsköket på morgonen iklädd den där... genomskinliga saken. Men himla fin är den. Jag får väl helt enkelt bära den de två metrarna från sängen till duschen om mornarna. Det kommer nog ge mig en glamour-kick-start på dagen!

Älskade unge

Åh, jag hittade de här när jag tömde pappas kamera!
Visst är hon underbar?


Släktkalas

Jag är hemma i Åtvid över helgen, och igår var hela släkten här för att fira mamma. Jag ägnade kvällen åt att pussa på brorsbarn, lukta på kusinbarn och äta så mycket att jag hamnade i någon slags koma.

Av någon anledning hamnar alltid alla "barn" i sofforna medan gamlingarna sitter vid bordet.



Det här är min kusins dotter Ella. Visst är hon underbart söt?


Alice är min äldsta brors dotter, och Emmie är min yngsta brors bonusbarn.


Åh vad jag tycker om dem allihop!

Min fina mamma

... fyllde 60 år igår! Mamma och pappa kom hit till Uppsala för att bo på hotell en natt (mest för att mamma ville kunna skriva "bortrest" i ingen-uppvaktning-annonsen...)
Vi gick och åt på Tzatziki, som är en grekisk restaurang. Det var så gott!

Uppsala visade sig verkligen från sin bästa sida, med frost i träden, julbelysning och en stor fullmåne på himlen.


Mina fina föräldrar efter maten

För- och nackdelar med frost

+ Det gör Uppsala obeskrivligt vackert
+ Man kan blåsa rökmoln
+ Kinderna blir röda = inge rouge behövs = superekonomiskt!
+ Jag kan gå till ICA utan att få lera upp till fotknölarna
+ Jag blir helkonstig i halsen, vilket gör att när jag skulle svara på en fråga på föreläsningen fick jag en super-bas-krax-röst = väldigt underhållande

- Jag fryser som satan
- Det blir halt. Väldigt halt.
- Kinderna blir röda = jag ser ständigt generad ut
- Jag blir helkonstig i halsen, vilket gör att när jag skulle svara på en fråga på föreläsningen fick jag en super-bas-krax-röst = pinsamt

RSS 2.0