Underbar

Igår såg vi lite på Flight of the conchords, (igen) och åh vad jag skrattar!

"Well, not anymore!"


Sentimental-attack

Imorgon är det middag på gång ute i Kävelsbo. Maria fyller år idag och Anna... hmm, ja hon fyllde år 25 oktober förra året! Haha! I alla fall ska de ha middag tillsammans.
Är så trött på vanliga gratulationskort så jag tänkte att jag skulle skriva ett litet brev till dem i stället, för att tala om hur mycket jag tycker om dem. (Visst säger man sådant alldeles för sällan till sina vänner? Herregud, det borde jag ju säga varje gång jag ser dem!)

Började med att skriva Marias brev, men var tvungen att ta en paus för jag började gråta! Kunde inte se något för jag hade fullt med tårar i ögonen. Blev helt sentimental där jag satt vid köksbordet, och Mamma kom in och trodde det hade hänt något. Haha! Sparar nog Annas brev till imorgon, jag är för vek för sådant här.

Ser verkligen fram mot middagen! Den har alla ingredienser för att kunna bli en riktig höjdare. Bra människor, god mat, mysigt hus mitt i skogen där vi inte stör någon (utom Sigbritt, men misstänker att hon hör dåligt)... och vin.


Puss och kram

Ack ljuva tider

Följde med Maria in till Linköping idag och passade på att besöka bokrean! Åh, det är ju en av de bättre ideerna, verkligen en av årets höjdpunkter. Jag hade verkligen varit nördig i år, gjort research och skrivit inköpslistor på vilka böcker jag ville köpa! Haha! Kände mig så himla erfaren när jag bara svepte in på bokhandlarna och svepte åt mig de böcker jag ville ha.

En fin samling blev det, känner mig verkligen nöjd. Dylans memoarer har jag velat läsa jättelänge, och Steinbeck önskade jag mig i julklapp men tydligen fanns det inte i ordinarie sortiment. Hittade dessutom böcker av flera författare som jag har läst andra böcker av förut. (Marie Hermansson, Tamara McKinley, Maeve Binchy) 
Köpte även Cynthia Lennons biografi om John Lennon och var himla sugen på att köpa den av Yoko Ono också, för att kunna jämföra, men någonstans får man väl dra en gräns. Hade verkligen inte råd med fler böcker...
Synd bara att det inte fanns något av Jane Austen på rean, jag är så himla sugen på att läsa något av henne.
Här är mina fynd!


Igår var ju Fettisdagen. Måste säga att jag är ett stort fan av alla dagar som går ut på att äta! (Fettisdagen, Våffeldagen, kanelbullens dag...) Som lite kuriosa kan jag berätta att jag ända till för något år sedan var övertygad om att det hette Fettis-dagen och inte fet-tisdagen. Haha!

Och ni!
Visst ligger det lite vår i luften? Även fast snön fortfarande ligger kvar luktar det annorlunda på något sätt. Och vi har faktisk fått snödroppar utanför vår ytterdörr! Hejja!


Föresten!
Victoria och Daniel har tydligen förlovat sig! Verkligen roligt tycker jag
Men fy vad formellt och så många regler det finns som de måste följa.
Titta på det här klippet. Fick en såndär nej-fy-vad-stelt-känsla när jag såg det. Men Victoria ser verkligen lycklig ut, och det är ju det allra viktigaste LÄNK

Puss och kram
Queen of the day


Den ultimata muggen

För ett tag sedan skrev jag att jag ville segla ivär över havet i en kopp från indiska med blå blommor på. Då syftade jag på en mugg som Karin har och som jag alltid envisas med att dricka te i när vi är där.
De fanns på Indiska för ett tag sedan men hade slutat att säljas innan jag upptäckte dem.
Men nu är de tillbaka! Inte riktigt likadan, men underbar ändå!

Alla mina tidigare muggköp (och det är inte några...) har lett fram till denna. Min hunger är härmed stillad. Jag kan vila i fred.
Det är den ultimata muggen!
Kärlek

Jag har varit barnvakt åt Alice idag. Hon är ju underbar. Jag förstår inte att det är möjligt att älska något så litet så sjukt mycket. När hon säger saker som "Solen tittar fram!", ger telefonen en puss när hon säger hej då till sin pappa som hon pratat med, eller bara ser på mig över axeln och ler, då smälter mitt hjärta. Jag gör vad som helst för den tjejen.


Bättre sent än aldrig

När jag tog studenten trodde jag att jag skulle tillbringa det här året med att vicka. Hmm, det har liksom inte blivit så mycket av det...
Är ju sjukt egentligen, vad har jag sysslat med? Det är det konstigaste av allt, jag har aldrig känt att jag har varit sysslolös men om någon frågar vad jag har gjort har jag ingen aning! Verkligen wierd.

MEN mina damer och herrar! Imorgon är den stora dagen! Då ska jag nämligen vikariera i Grebo. Så till nästa problem. Jag vet inte var jag ska gå! Vet ju var skolområdet ligger, men vad är skola och vad är dagis? Är det huset uppe på kullen? Det nybyggda huset är ju dagis, men är det det som jag ska vara på?
Fick för mig att Pontus vickade i Grebo ett tag förut, så jag slängde iväg ett sms och frågade om han visste var jag skulle. Stackaren måste ha blivit skrämd av min desperata ton för han har inste svarat...
I värsta fall får jag väl sticka in huvudet i närmsta dörröppning och säga "Goder morgon greboneser! Lövgrodan ska jag till! Vilket väderstreck?"

Igår var Maria och jag i Emil och Sabinas nya lägenhet. När vi kom dit parkerade vi oss vid köksbordet och satte på tevatten. Emil gick iväg för att repa och när han kom tillbaka efter 2,5 timme hade vi inte rört oss ur fläcken! Haha!
Väldans roligt hade vi i alla fall.

Ska nu gå och inspektera vad som visas på min televisionsapparat.

Puss och kram

Inspiration vol 2

För ett tag sedan snubblade jag in på en hemsida med masssor av duktiga fotografer.
Började kika på deras bilder och blev helt fast!
Jag vill ha fotodag NU och ta liknande kort!

Här är hemsidan: LÄNK

Har idag gjort en liten inspirationsbok med några av bilderna.
Gjorde även en för ett tag sedan om förra året. Riktigt roligt att sitta och pyssla med måste jag säga.Det allra sista blomsterinlägget

Jag lovar att jag ska sluta tjata om mina blommor, men jag måste bara tipsa om ett företag som jag avlider på just nu,
det danska företaget Greengate!

Dessutom får ni, om nu någon skulle vara intresserad, lite bilder på de blomsterföremål jag hittills lagt vantarna på.Puss och kram


Hurtbullarna invaderar

Maria har varit här idag och eftersom hon ville ha motion gick hon hemifrån sig (ca 1 mil)
Förut när hon skulle gå hem igen följde jag henne förbi Berg och vände sedan.
Under denna promenad, uppskattningsvis totalt 4 kilometer, möter jag FEM joggare med reflexväst! Varav fyra hade röda collegetröjor under rexlexvästen.
Vadan detta undrar jag? Är det så att gatorna invaderas av joggare vid 20-tiden? Är de ute bara för att få mig som nöjer mig med att promenera att få dåligt samvete? VARFÖR springer de ute i obygden där det inte finns några gatlampor?
Är detta någon sorts hemlig rörelse som har slutit en pakt att ge sig ute och springa efter mörkrets inbrott? Kanske kom alla joggare från samma hurtbulle-möte i någon glänta i skogen, där de smider onda planer?

Dessutom en annan konstatering. När jag är ute och går med Mitzy möter jag hundar i varenda gathörn. Inte en hund mötte jag idag. Skumt.

Gårdagen

Det blev helt klart en lyckad fest. Massor av folk, diverse drycker och stämningen på topp. Som det ska vara.

Anna, jag och Maria inledde kvällen i Kävelsbo med hemgjorda semlor. Gott!
Vi gjorde oss i ordning och begav oss så småningom in till Åtvidaberg och hem till Malins nya lägenhet. Där var en hel del folk och festandet kunde börja. På glatt humör gick vi sedan till Kulturhuset.

Kvällen tilldringades mestadels med att dansa, dansa och dansa. Han även med djupgånde tjejsnack på toaletten... Framemot två blev Anna och jag smått hungriga så vi tågade bort till kebabbaren och beställde varsinn kebab. (Eller kebabbröd fyllt med grönsaker för min del) Sedan hade vi en privat efterfest på tu man hand i repan och diskuterade livets stora frågor.

En bra kväll!

Puss puss

RSS 2.0