Förklädd Gud

Fick även ett ex av skivan med inspelningen från Trollflöjten och Förklädd Gud. Väldigt bra kvalitet på ljudet måste jag säga. Och vilken musik! Jag knarkar den just nu.

Texten till Förklädd Gud är ju outstanding! Väldigt bra och tänkvärd.

Här är de tre sista verserna

Än vandrar gudar över denna jord.
En av dem sitter kanske vid ditt bord.
Tro ej att någonsin en gud kan dö.
Han går förbi dig, men din blick är slö.
Han bär ej spira eller purpurskrud,
blott av hans verkan känner man en gud.
Den regeln har ej blivit överträdd:
Är gud på jorden, vandrar han förklädd.

Tror du att fåren skulle beta i morgonglans
på gräsklädd jordisk kulle
om inte gudar fanns.
Tror du att våren skulle binda sin blomsterkrans
på alla dödas kulle
om inte gudar fanns.

Bjuder ett mänskoöga till stilla kärleksfest
oss, kyliga och tröga som folk är mest.
Lägger som himmelsk läkning
för djupa själasår,
en vän, fri från beräkning, sin hand i vår.
Synes en ljusglans sprida sig
kring vår plågobädd,
då sitter vid vår sida en gud förklädd.

Hunden och jag

Är dagmatte åt Mitzy den här veckan. Anna är i Umeå och pluggar så jag håller Bus sällskap på dagarna.
Vi har det så mysigt så. Ser på film, busar, myser och går promenader. När jag ligger i soffan sitter hon bokstavligt talat på mig.

I måndags var jag och lyssnade på Anna och hennes kompanjoner från Lunnevad. De hade konsert i Kulturhuset, och det var bra! Gud så roligt det är att ha begåvade vänner.
När Anna spelade ett pianosolo blev jag alldeles rörd och tårögd. Precis när jag sitter där som mest insjunken i min sentimentalitet hörs ett ljudligt KLICK! från en kamera precis övanför mitt huvud. Haha! Snacka om att förstöra stämningen. Men det var nog tur det, annars hade jag börjat böla där mitt bland alla människor.

Efter konserten gick vi hem till familjen Ericsson och åt utsökt middag a la Ingemar. Gott!
Det var roligt att få träffa de från Lunnevad också. Får ju höra en del om dem från Anna så man blir ju nyfiken på hur de är live. Verkar vara bra människor :)

Just nu är jag så sugen på att börja plugga. Behöver få något att göra, flytta iväg, träffa nya människor, skapa ett nytt sätt att vara.
Det är ju så att man är på olika sätt med olika människor. I alla fall jag. Jag tror inte att en viss sida av en själv är den "rätta". Det är nog så att alla de här bitarna av en själv fungerar som ett pussel, bara tillsammans bildas en enhetlig bild. Jag skulle behöva en ny pusselbit nu.
Jag trivs verkligen med den person jag är tillsammans med de som jag umgås med just nu. Aldrig förut har jag känt mig så komplett, så oförställd. Men ändå vill jag ha en bit till, förhoppningsvis liknar den det jag redan har.
Ååh!

Eternal sunshine of the spotless mind går på TV nu! Jag hade glömt hur mycket jag tycker om den.
Se den!

Skulle bara meddela det...

What to wear

Jag gissar att jag har varit någon sorts enväldig härskare i mitt förra liv. I alla fall med tanke på hur roligt jag tycker det är att spela The Sims 2. Att styra de där simmarnas minsta rörelse är ofattbart underhållande!

Har ikväll haft en lite fashionshow för min kära moder inför The Big Party på lördag. Hittade flera klänningar i garderoben som jag hade glömt bort att jag äger! Väntar bara på värmen så jag kan ha dem på mig.
I alla fall kom jag fram till en svart tyllkjol som jag fått av Karin, strumpbyxor och en blå topp med små puffärmar i siden.
(Det är Marias fel att jag har börjat planera sånt här. Det gjorde jag aldrig förr)

Och nu mina kära, bara för att jag är extremt uttråkad ska jag även publicera en bild på kreationen.
Haha! Nu är jag på väg utför...
Puss och kram 

 
 


Blommor for the people!

Jag trivs inte såhär års. Allt är grått och det enda jag gör är att gå och vänta. Vänta på att livet ska ta fart igen.
Vänta på våren. När det börjar bli grönt, när världen vibrerar av kraft och livsglädje, då lever jag upp.

Kankse är på grund av någon sorts desperat vårlägntan som jag har kommit i i världens blomperiod. Jag vill ha blommig på allt!
Idag när jag var på Ikea med Maria och syster Anna hittade jag de mest bedårande kuddar!

Och ni! Den ena har samma tyg som ektorp-fåtöljen som jag suktar efter! Kudden fick bli mit substitut för fåtöljen helt enkelt. Underbar!
Den andra är handbroderad och hur söt som helst. Nu bor de i min säng och förgyller min tillvaro. Om jag blundar och koncentrerar mig riktigt hår kan jag nästan känna doften av vårblommor...

Puss och kram


Inspiration


Jag har blivit kär. I en tre-reklam. Den där tjejen flyttar in i lägenheten. Vilken lägenhet! Jag vill flytta någonstans och inreda sönder mig. Så himla roligt. Idag har jag suttit i timmar och kollat på internet.


Och blommor! Jag smälter!
Jag vill bosätta mig i Ikeas fåtölj EKTORP Byvik. Jag vill segla iväg över atlanten i en mugg från Indiska med blå blommor på. I mitt framtida hus ska jag ha en Rörstrandstallrik av modellen Ostindia som tak. Jag ska svepa in mig i en tapet av kollektionen Flora från Boråstapeter och aldrig ta på mig något annat.

              
 
   
                  

Följande citerat från en liten hemmagjord bok i grönt papper med påskriften Elin N.om man kener sig utanför

1. spring till ett träd och när kompisen komer så lyfter du på huvudet och seger inget.
2. spring och lodsas att du ramlar. dra up byxan och sej dara!
3. Lodsas att du fasnar när kompisen komer så drar du sos armen och sejer att du inte kan röra arme och sen viftar du på handen.
4. Gå och hitta på din egen ven
Sej åt sist

(Utsuddat men fortfarande läsligt:)
5.Kanin katt marsvin (????)Julafton

Efter diverse klagomål över denna bloggs brist på nya inlägg finner jag det bäst att skriva och berätta om min jul och nyår. För att det inte ska bli alltför jobbigt att läsa delar jag upp det i flera inlägg.

Julafton inleddes som vanlig med födelsedagsfirande hos min kusin Joakim. Vi fick kaffe och tårta och det var allmänt trevligt.
Min faster Inger berättade en mycket underhållande historia. Hon hade varit ute och gått på cyckelbanan ca 150 meter från hennes hus när hon får syn på en mördarsnigel som kryper över cyckelbanan. Och vad gör hon? Jo, hon springer hem, hämtar saltet och saltar den stackars snigeln så att den fräts upp! Herregud, jag skrattade så jag grät!

Efter födelsedagsfirandet åkte jag, mamma och pappa upp till brorsans "svärföräldrar", Ingrid och Peter. Där åt vi julbord, drack glögg och såg på Kalle. Sedan hem till oss där vi återförenades med släktingarna och satte oss för att vänta på Tomten. Jag har tydligen varit snäll i år för jag fick fina julklappar. Bland annat en väska, necessärer, massor av filmer, pyjamas, ljuslykta och ett häfte  som hette nåt som liknade "Ackorden och jag, gitarr 1".

På julaftonskvällen åkte jag, Anna, Simon och Christoffer in till Domkyrkan i Linköping för att lyssna på Marias kör som sjöng på midnattsmässan. (Jag körde! Tjohoo!) Där träffade vi även Jocke och Carl. Gudstjänsten var väldigt fin med många psalmer  och allmän mysstämning.
Efter det åkte vi hem till Maria och drack glögg och åt mozartkulor i hennes kök. Det var verkligen supermysigt! En perfekt avslutning på julaftonen, att få sitta med sådana som man tycker om, prata och skratta.

RSS 2.0