Nyår skjuts upp!

På grund av massivt frånfall i den innersta kretsen med 60 % av de förväntade deltagarna nedbäddade i sjuksäng har vi bestämt att skjuta upp nyårsafton!
Maria och jag är the last women standing, så vi gör i stället något så opretentiöst som att åka in till Linköping och se på film.
Men vi är fina i alla fall!
Puss och gott nytt år på er alla fina!

H&M Home

H&M Home har alltid så fina inspirationsbilder.
Såhär skulle jag inte ha något emot att bo!

Mitt 2010 i bilder

Jag firar nu mitt femhundrade inlägg med att med bilder sammanfatta året 2010.
Och vilket bra år jag har haft! Tack alla ni som på olika sätt delat det med mig!
Ni är himla bra ni.

Kolla vad jag kan göra!

Hej alla fina! Jag bloggar nu från min nya mobil!

Finaste

Igår träffades vi hemma hos Anna!
Sabina hade lite svårt att slita sig från sin mobil...
Vi åt fantastiskt god paj!
Maria kom också efter jobbet!
Sedan satte vi oss i soffan och pratade. Plötsligt utropar Karin:
"Titta ovanför dig Elin!"
Jag titta upp och ser detta:
Jag skrek. Läskigaste tomten i världshistorien!

Hjortarna

Vi har en flock med dovhjortar som håller till i vårat kvarter. De är så himla vackra tycker jag! Det finns även en vit hjort bland dem, kan ni se den?

Slumdog millionaire

Fantastiskt vacker och gripande film!

Juldagen

På juldagen i Åtvidaberg ska man gå till den enda nattklubben som finns i kommunen; Gruvan. Där ska man träffa gamla bekanta, skratta, dansa och försöka imponera med sina nya bedrifter.
Allt detta gjorde jag. Och visst var det roligt, men samtidigt kändes det lite sorgligt. Mest eftersom jag märkte hur jag genast gick bakåt i utvecklingen, kände mig och betedde mig som om jag gick sista året på gymnasiet igen. Borta var min nya säkerhet, min tro på mig själv och vetskapen om att jag också kan vara rolig.
Återigen fann jag mig själv, om och om igen, stå bredvid två konverserande personer och titta på! Jag har inte tittat på sedan jag flyttade till Uppsala. Som tur var försvann det där lite senare på kvällen, när jag plötsligt kom ihåg vem jag är nu. Men jag tror det var först då som jag insåg hur mycket jag har utvecklats de senaste åren, då när jag påmindes om vem jag brukade vara. Det var en märklig känsla.

Strålande jul

I år har vi haft en lugnare jul än vanligt, med båda mina bröder på annat håll under kvällen när alla normalt sett är hos oss. Mamma, pappa och jag var i alla fall hos Dea med familj och åt lunch tidigare under dagen. Trots visst personfrånfall blev det ju bra ändå, jag har himla fina släktingar!
I år var även första året någonsin som vi inte har haft någon tomte! Vi som delade ut paketen drog i alla fall på oss varsin tomteluva, någon måtta får det vara!
Sådär, då är själva julafton snart över för det här året, men julfirandet fortsätter ju i några dagar till.
Hoppas ni har haft en strålande jul finingar!

När allt är som det ska vara


Ujujuj

Känns ju sådär betryggande...
Tänk på mig mellan 10 och 13 idag, för då sitter jag på tåget på väg hemåt!

Solsystemet

Jag vet att jag har tjatat lite om planeterna som jag har tillverkat med mina fyror, men de blev ju så fina! Jag tänkte att jag skulle visa er några av dem!
Neptunus
Tellus
Jupiter, visst ser den coolt gasig ut?

Love actually

Ett måste såhär i juletider!
Dessutom har den en så fantastiskt fin öppningsscen. Se den här!

Snökul


Den sista Härafesten

Hära var Echo.
Line var också en dryad, men hon var liksom lite bättre på det än jag...
Jag trollade fram en öl åt Viktor!
På vägen hem såg vi en upphittad-katt-lapp som vi tyckte matchade en borttappad-katt-lapp som vi hade sett utanför Hära, så vi gjorde dagens goda gärning och ringde Hära för att kolla om det var samma katt.
Här står Jessica och ser heroisk ut.
Sedan såg vi massor av inbjudande, orörd snö som vi helt enkelt var tvungna att springa i. Ungefär här tappade jag även min mobil...
Viktor hjälpte Jessica att göra en snöängel.
Den blev såhär fin!
Sedan ställde sig Jessica och gjorde så att det snöade.
Åh, vilken fin kväll!

Och bara för att den blev ganska cool


Dryaden

Här står jag och försöker se ut som ett träd. Det går väl sådär...
Jag har typ Sveriges längsta lösögonfransar på mig!
Nu ska jag iväg och julfira, födelsedagsfira och hejdå-festa på en gång!

Utkäldningstankar

På fredag ska Hära ha sin sista fest innan hon flyttar hem till Dalarna. Det ska bli jätteroligt, men ganska sorgligt också. Det är i alla fall sagotema på fetsen, och jag har haft jättesvårt att bestämma mig för vad jag ska vara. Just nu lutar det åt att vara en dryad, alltså ett skogsväsen som beskyddar skogen och ibland även lever inuti träden.
Då skulle jag kunna ha löv i håret och någon klänning i grönt/brunt/svart.
Vad tycker ni?
Ungefär såhär då, fast med tvättat hår...

Snart kör vi!

Okej, saker jag ska försöka tänka på efter att ha sett videon från igår:
- Prata högre
- Prata långsammare
- Sluta mumla
- Inte säga rumpa
Snart kör vi älsklingar!
Jag börjar sända 19.30, då kan ni skriva till mig i rutan under videon!

Någon?


Alltså liveblogg imorgon, onsdag, 19.30!
Be there!

Positiva överraskningar

Alldeles nyss när jag var inne på lillasyster Annas blogg, så var det något i ögonvrån som fångade min uppmärksamhet. Det var Annas länklista jag såg, och i den stod det Petra! Så nu är två stycken av mina favorit-91or med blogg. Hurra! Läs Petras här och Annas här!
Och bara för att bringa lite klarhet till saker och ting. Nej, lillasyster Anna är inte min lillasyster. Hon är Marias! Det är helt enkelt för många Annor att hålla reda på. Dessutom ville jag alltid ha en syster när jag var liten, då är det ju bra när det finns en i närheten som man kan låna lite.

Ett evigt lussande

Åh, vi hade så roligt igår! Först hade vi fest med kören hemma hos en av koristerna, och det var lekar, sång, mat och tomtebesök. Vi begav oss sedan mot VG för att lussa på sittningen där, och sedan stannade vi på släppet fram till fyra. Där fick jag även vara med om en av de häftigaste musikala upplevelserna någonsin! Klezmerbandet Den flygande bokrullen spelade, och det var helt galen stämning! Vilda danser, hoppande, klappande och varenda människa i extas!
Det lät ungefär såhär:
Jag, Anna och Sara gick sedan hem till mig och sov i en timme, innan det var dags att möta kören igen utanför Ica Väst klockan sju. Nu var det dags att bege sig hem till inspektor och alla Q för ännu mer lussande. Detta var färdigt ungefär vid 10, då vi allesammans fikade och myste på nationen.
Nu är jag helt slut, men så himla nöjd med helgen!

Christmas party

Snart ska jag iväg på julfest med kören, och senare ikväll sa vi gå luciatåg på Västgöta nation. Det ska bli så himla roligt, jag har inte lussat sedan jag var tolv år!
Då när jag var tolv år hade jag ett lucialinne som inte lever längre. Det har offrats för att förlänga det jag ska ha ikväll, tydligen får inte en tärna vara längre än 160, i alla fall enligt de som tillverkar lucialinnen.
Det syns förresten på den här bilden, jag tycker allt att det blev riktigt bra med den extra tygbiten längst ner. Min mamma, hon kan hon!
Ha en jättebra lördagskväll finingar!

Hela världen i min hand

Indiska, åh Indiska! Där kan man köpa en julgranskula som ser ut som en jordglob. Sedan kan man fundera över hur små vi är i universum, eller kanske hur det kommer sig att vi är rädda för de som är från andra länder, trots att vi faktiskt bor på samma planet.
Eller så kan man bara hålla den i sin hand och känna sig allsmäktig en stund.

De har andra, fantastiskt fina, julgranskulor också
Och dussintals fina, blommiga kjolar. De är farliga, de där!

Firar

Under våran 7 veckor långa VFU får vi två besök av lärare från lärarprogrammet. De kommer och kollar på oss och bedömer oss när vi har lektion, och det är sjukt, otroligt nervöst! Jag hade mitt första besök i måndags och mitt andra idag, och jag är godkänd på båda! Dessutom är jag så glad för min goa men pratiga sjätteklass var så väldigt snälla mot mig idag!
Idag har jag även tillverkat planeter i papier mache tillsammans med mina fina fyror. Det var kladdigt men väldigt kul!
Så nu sitter jag här och firar med noblesse. Det tyckte jag att jag var värd!

Eat, pray, love

Ja, jag vet att jag är ungefär tråkigast i världen just nu, men en himla massa filmtips är det enda jag har på lager för tillfället. Om vill ha en vacker film som inte är alltför svårsmält, som får dig att skratta lite, gråta lite, som lämnar en pirrig känsla kvar i magen och gör dig supersugen på att åka ut och resa, se då Eat, pray, love. Den har en löjlig svensk titel också, men den tänker jag inte skriva.

Glögg och trevligt sällskap

Igår kväll begav jag mig till Tina för att förfesta och sedan gå på fest. Men förfesten blev i stället en mysig pratstund med många skratt med Tina och hennes trevliga korridorskompis.
Vi drack saffransglögg
Och vi pratade om allt och ingenting.
Efter allt detta mys kände ingen av oss för att gå på brakfest, så vi bestämde oss för att fortsätta att bara mysa. Framåt tolv gick vi till V-dala eftersom Tina skulle hämta nycklar där, så vi satte oss och tog en öl. Vid tvåtiden promenerade vi tillbaka till Rackarberget och jag tog sedan cykeln hem genom stillheten och snön.
Åh, vilken bra fredag!

Spontana festligheter

Jag var helt inställd på en lugn kväll och att sova tidigt, men så ringde Tina och bjöd med mig på hemmafest i Kåbo! Så nu är jag iordningfixad och redo! Ha en bra kväll raringar!

Vänner och skratt

Idag längtar jag efter mina finaste. Något av det jag tycker mest om med oss är att vi verkligen kan prata om allt, från de mörkaste, djupaste känslorna och hemligheterna, till de fånigaste och fnissigaste ämnena. Vi skrattar mycket, även när vi pratar om jobbiga saker. Vi har en positiv livssyn, och vi bjuder på oss själva och är toleranta mot varandra. Vi känner varandra väl, är väl medvetna om varandras brister och kan därför kosta på oss att skratta åt oss själva och med varandra.
När jag längtar hem, som idag, då är jag glad att några av alla dessa skratt har fångats på bild. Autentiska, riktiga bilder som är tagna i stunden.
Som den här från balen...

eller den här från när Maria fick räkost i håret sommaren efter studenten!
Den här från förra hösten...
eller den här från förra nyåret!
Vilken skrattbild på mig själv som jag tycker mest om?
Den här, från mitt födelsedagskalas i somras

An education

Bra, bra film! Med underfundig humor, sprudlande karaktärer, eftertanke och fantastiskt fina kläder. Dessutom har jag en smärre girlcrush på Carey Mulligan.
Och jag vill bo i det här köket! (Sabina!)

Barndomsminnen som spökar

Idag var jag inne på Indiska en sväng och fick då syn på en kjol som satte igång märkliga reaktioner hos mig. Jag kände mig glad, trygg och varm så fort jag såg kjolen, var helt enkelt tvungen att köpa den. Lite senare när jag hade kommit hem insåg jag varifrån jag fått dessa märkliga associationer; jag hade en mössa med samma mönster när jag var liten!

Morgonhumör

Okej, klockan är 05.49 och jag måste ventilera en sak.
VARFÖR envisas folk med att stava förkyld med s? Förskyld alltså.
Det syftar ju på kyla för guds skull, som i att man har blivit kall!
För mycket kyla. Förkyld.
Sådär, då var det ute ur systemet. God morgon på er raringar!

RSS 2.0