Två bilder i äkta turist-anda

Ibland måste man väl få vara riktigt turistig, och låta sig fotograferas framför diverse sevärdheter? Här kommer två sådana bilder från Österrike.
Den första är från när vi hälsade på hemma hos en av familjerna. Ja, de har den här utsikten från sitt hus. Helt otroligt!
Den andra är på totalmatchande trion framför en fontän vid slottet i Wien.

Två veckor Österrike i ett inlägg

Vi åkte till Graz via München. Här är lite alper.
På flygplatsen blev vi välkomnade med pompa och ståt. Alla familjer hämtade sina tillfälliga medlemmar och åkte hem till sig. Här är mitt rum och balkongen!
På kvällen den första kvällen åkte vi in till Graz, mötte upp Julia och Sabina och gick upp här. The Schlossberg kallas det.
Där uppe finns en restaurang, en bar och en väldigt fin utsikt över Graz.
Andra dagen var det Welcome Party ute på den österrikiska landsbygden.
Allt kändes så himla bra och Sabina och jag hade massor av bra känslor inför de kommande veckorna.
Vi blev inspirerade av de fantastiska omgivningarna och bestämde oss för att ta lite bilder.
And the hiiiills are aliiiiiive, with a sound of muuuuusiiiic!
Efter några dagar åkte vi iväg på Mini camp med alla kidsen. Det var helt fantastiskt varmt, så vi spenderade dagarna vid sjön, drack massa vatten...
... och spelade volleyboll med koncentrerade miner.
Vi hade lediga dagar ibland också. En dag gick vi till stadsparken, där det var så varmt att vi var tvugna att svalka oss i fontänen.
Vi har gjort mycket tillsammans med de österrikiska ledarna. Här är Christian som jag har bott hos.
Och Julia som Sabina har bott hos.
Sista helgen var Famliy Weekend. Då är alla med sina egna familjer i tre dagar och hittar på roliga saker. Jag, Sabina och Christian åkte till Wien på söndagen!
Här är en tveksam Sabina framför operan! Där ni, Maria och Karin, kanske ni sjunger en vacker dag!
Vi åkte och tittade på slottet Schönbrunn där vi tog mängder av turistiga bilder.
Och så gick vi till ett fantastiskt fint café och åt appfelstrudel!
En dag åkter vi med kidsen och tittade på ett slott från medeltiden. Det låg fantastiskt vackert uppe på ett berg, vart man än såg var det smäktande vyer som tog andan ur en!
Vi fick också se på en show med tama rovfåglar!
Det var verkligen häftigt att komma så nära fåglarna! Ibland lite läskigt också...
Utanför min balkong hade jag en trädgård där det fanns höns, ankor, gäss och kaniner. De där hönsen betedde sig som helt vanliga hönor ända till den sista kvällen.
Då, helt omotiverat, hoppade en av hönorna upp i en gran. Det var ju lite lustigt tänkte jag och stod och tittade ett tag på hönan där hon satt på en av de lägre grenarna. Så börjar hönan hoppa från gren till gren, högre och högre upp i trädet.
Då händer något! De andra hönorna drabbas av någon sorts känsla av solidaritet och bestämmer sig för att följa efter! En efter en hoppar de via ett litet hus upp i granen och flaxar/hoppar sig upp, högre och högre!
Till slut satt de bara där, kacklade, verkade inte förstå hur de hamnade där och såg ut som... ja, dumma höns.
Igår gick jag upp kvart i fem på morgonen för att följa med och vinka av den österrikiska delegationen, som lämnade Graz redan 06.30 för att ta sig mot Sverige. Eftersom vi inte skulle träffas förrän klockan ett fick vi vara hemma hos en av de österrikiska familjerna så länge.
Både Sabina och jag var så otroligt trötta och flummiga, men roligt hade vi!
Efter ett tag piggnade vi till och gick ut för att lukta på otroligt söta kaninungar.
Sedan började flygresan from hell, där vi var tvungna att boka nya flyg två gånger, blev fast i Wien i tre timmar, och kom fram till Stockholm fyra timmar senare än planerat. Men vi fick i alla fall se månen från planet!

Gästbloggsinlägg-Linköpingsmys och huvudstadsbesök!


På måndagskvällen satt vi på Karins mysiga balkong i linköping och pratade, åt god mat och pratade lite till.


Tidigt tisdagmorgon begav vi oss mot stockholm, där gick vi i affärer, tills vi blev så trötta att vi deckade på en gräsmatta framför slottet


När vi legat där ett tag började det strömma till mer och mer folk, det här är sofia


Fanny och KJ


och Mia


Efter att ha suttit och pratat i gräset ett tag kände vi att vi var lite hungriga, så vi traskade bort mot mariatorget och satte oss på en annan gräsmatta där vi åt sushi
Efter mycket prat och skratt sa vi hejdå till mia och sofia och satte oss på tunnelbanan mot fanny


där tog vi ett kvällsdopp!


Morgonen efter åkte vi tillbaks till affärerna, och vi åt på panini där karin hittade sin drömmacka och anna sin drömsallad! 
Sedan mötte vi upp maja och gick och tog en fika och pratade om allt möjligt, mest om folkisliv och musik.Nu var den fina stockholmsvistelsen slut, tack för oss!
//Anna och Karin
 
Pa plats!

Hej alla fina!
Jag är pa plats i Graz. Det är sa otroligt vackert här! Familjen jag bor hos är otroligt trevliga och välkommnande. De bor i ett mysigt hus uppe i bergen, och mitt rum har en balkong med ankor, gäss, kaniner och höns nedanför i trädgarden!
Flyget gick hur bra som helst, allt flöt pa fint och när vi kom fram till Graz stod hela gruppen med föräldrar och jublade med en stor banderoll!
Igar kväll gick jag, Sabina och de vi bor hos, Christian och Julia, ut i Graz och tittade pa sevärdigheter. Ikväll ska vi ha Welcome Party nagonstans ute i skogen.
Jag far lana Christians dator, sa förhoppningsvis kan jag skriva fler ganger
Ta hand om er älsklingar, kanske kommer det även nagra gästinlägg längre fram!

Farväl så länge!

I morgon åker jag och Sabina till Österrike. Vi är ledare för en grupp med 13-åringar som alla kommer bo hemma hos varsin familj med barn i samma ålder. Sabina och jag kommer bo hemma hos de österrikiska ledarna. När vi har varit där i två veckor följer österrikarna med oss till Sverige igen. Åh, det här ska bli så roligt!
Medan jag är bort kan ni titta på den här lilla videon som visar när jag, Maria och Anna sprang över en äng förra sommaren.

Golfrestaurangsfarväl

Direkt när jag anlände till Åtvidaberg igår kväll tog jag bilen och åkte ut till Golfrestaurangen där mina finaste väntade. Vi skulle äta och säga hejdå inför min och Sabinas resa till Österrike.
Enligt de som förstår sådant så har Åtvidaberg en väldigt fin golfbana. Golfbanan har i alla fall en restaurang med väldigt fin utsikt, så mycket förstår jag.
God mat har de också! Eftersom de inte har någon vegetarisk rätt på menyn så fixar de alltid något speciellt till mig när jag ber om det, vilket gör att det blir olika rätter varje gång. Mycket spännande!
Den här gången blev det wokade grönsaker i sås med pasta. Mycket, mycket gott.

Uppsala!

Mamma och jag är en sväng i Uppsala för att hämta hem kläder inför resan. Jag har verkligen ingenting att ha på mig, cirkulerar mellan tre klänningar.
Vi gick till Flogsta från stationen, så jag passade på att peka ut sevärdigheter som Folkes livs och huset där Hära bor.
Just nu är mamma i full fart med att storstäda mitt rum, då kan man hitta intressanta saker i hörnen. En påse rostade hasselnötter till exempel.
(jag försöker verkligen att titta i kors, men det måste vara en talang som jag saknar helt)

Dagen efter

I morse när jag vaknade sov fortfarande Anna och Ludvig, och de vaknade inte även fast jag försökte prassla lite lagom när jag klädde på mig. Så då gick jag ner i köket och hittade Mimmi som höll mig sällskap medan jag åt frukost.
Efter en stund hörde vi prat från övervåningen, så jag sprang upp och hittade Anna liggandes på min madrass. När hon såg mig utropade hon "HUR kunde du sova här?! Det är ju jättevarmt!" I nästa stund erbjuder hon sig att göra amerikanska pannkakor i miniformat. Så det gjorde vi, och jag åt därmed frukost en gång till.
Lukas gömde sig i skuggan under bordet, flåsade och lät lite som en gris.
Så kom Ingemar och satte sig hos oss och började berätta historier! Det kan jag säga er, ingen berättar historier som Ingemar! Efter en stund gick han in i huset och kom tillbaka med ett tidningsurklipp som han insisterade på att jag skulle läsa. Det gjorde jag och skrattade så jag fick ont i magen.
Här är det, läs det ni också!
På eftermiddagen bestämde jag mig för att åka och hälsa på mina föräldrar i husvagnen. Den står uppställd i en camping vid Loftahammar över sommaren, och har såhär bra läge vid vattnet!
Thomas, Veronica och Alice var där också!
Och jag fick bada i Östersjön för första gången i år!

Överraskningsfest!

Igår skulle mina finaste fira min födelsedag. Jag hade inte fått veta någonting utom att jag skulle vara finklädd och redo klockan 19 med en hatt på huvudet.
Då kom Sabina och Anna åkandes i en bil, tog på mig ögonbindel och beordrade mig att sätta mig i bilen.
Efter ett fasligt kringelikrok-åkande saktade vi in och jag hörde en hund skälla hysteriskt utanför.
"Haha, är det Lukas?" frågade jag, och förstod att vi var hemma hos familjen Ericsson.
Så ledde de in mig i trädgården och när jag äntligen fick titta så stod där massor av människor som jag tycker om! Och det var uppdukat i trädgården, jazzmusik hördes inifrån huset och det bästa av allt; alla hade hatt på sig! Hurra!
Här är Jocke, Johanna och Karin!
Sabina och Jenny satt och såg tvilling-aktiga ut
Det serverades kaffe!
Och småkakor som Karin hade gjort!
Jag var helt uppskruvad i säkert en halvtimme och kunde inte sluta uttrycka små glädjetjut, skratta och säga "ÅH! Vad jag tycker om er!"
Christoffer, Emil och Christoffer kände sig coola
Finingar
Ludvig och Johanna
Och jag var så himla glad!
Alla tog kort, mingalde, skrattade och spred glädje.
Sedan fick jag öppna presenter!
Framåt natten kom gitarren fram, precis som det ska vara!
Här är Christoffer och Maria
Efter att vi hade lekt lekar som jag fick lotta fram genom att dra lappar ur en hatt, dansat, pratat, gjort en flaskorkester, skrivit fina saker till mig i en bok och kramats massor gick finingarna hem och jag somnade i ett varmt men mysigt rum tillsammans med de här sötnosarna.
TACK så mycket för en fantastisk kväll, jag tycker om er så mycket!
Tack, tack, tack, tack!

Det drar ihop sig

Imorgon är det en vecka kvar tills jag och Sabina åker till Österrike med åtta trettonåringar. Jag är nervös. Jag har aldrig flugit förut.
För några nätter sedan drömde jag att jag hade åtta marsvin i mitt rum som jag skulle ta hand om, men jag glömde ge dem vatten så hälften dog.
Det känns ju lovande. Hjälp!

RSS 2.0