Avskedspicknick

Idag hade vi avskedspicknick med  The Crew.
Vi dukade upp med engångsgrill, potatissallad, bröd, ost, vindruvor, sallad, korv och halloumiost.
Efter en litens stund började det regna, så vi lade den redan tända grillen på Tinas pakethållare och traskade upp till Flogsta höghus för att ha närmare till tak vid eventuellt störtregn.
Så när korvarna och halloumiosten var klara åt vi våran eminenta måltid och tittade på världens sötaste ekorre som skuttade runt bland träden.

Do I need to say more?


Old fashion Häraparty

Igår var det fest hos Hära. "Som om vi fortfarande gick andra delkursen på ILU", som det stod i evenemagsbeskrivningen på facebook.
Jag fick det sista chipset!
Efter stund begav vi oss ut i försommarkvällen
Vi gick till Ekonomikumparken där det hade samlats folk för att prata, skratta och umgås.
Vi satt där ett tag och promenerade sedan till Johannesgrillen för att inhandla kebab och falafel. Med dessa byten i våra händer gick vi tillbaka till Hära för en traditionsenlig efterfest.
Viktor bröt av en kvist med syrener och gav dem till Hära varpå hon utbrister
"Åh jag älskar orkidéer!...och sånna här!"
En himla fin kväll!

Terminens sista Härafest

Nu ska jag snart iväg till fina Hära för att ha en säga-hejdå-inför-sommaren-fest. ÅH, det ska bli så himla kul! Jag har slagit på stort och tagit på mig min killerdress, lockat håret och hängt på mig oändligt många pärlhalsband.
Ska det va, så ska det va!

Kafferummet Storken

När jag precis hade flyttat till Uppsala upptäckte jag ett underbart mysigt café som heter Linnéhörnan. Där har jag suttit många gånger och njutit av deras fantastiska chokladtårtor.
Nu har jag fått en ny favorit! För någon månad sedan skulle jag fika med Hära och hon visade mig då Kafferummet Storken. Jag blev kär direkt! Cafét är så underbart mysigt med flera smårum som alla har olika känsla och är tapetserade på olika sätt. Möblerna är udda, gamla och lite slitna och på väggarna finns lampetter och oljemålningar.
Idag var jag och Hära där igen. Vi satt i mitt favoritrum som har stora blommor på väggarna!
Vi åt goda smörgåsar med fetaost och oliver.
Och vi pratade om killar, bilmotorer och garagestädning. Det ni!

Förvandlingen...

Idag har jag ägnat åtskillig många minuter till att skratta åt mitt nya passfoto.
Som jämförelse kan jag visa min körkortsbild som är 1,5 år gammal:
Från välkammad duktig flicka som verkar säga "snälla ta hand om mig och var snäll mot mig för evigt" till detta:
Rysk brottsling med drogproblem och psykoögon som verkar trivas bäst i lackkläder och ett nithalsband...
Hahaha!

Let the sunshine in

Åh underbara väder!

Vad är väl en bal i sporthallen?

Alldeles, alldeles underbar!
Nu har jag varit och tittat på 91ornas bal! Alla "våra musikettor" dansade och de var så otroligt fina!
Syster Anna och Mia
Fina Petra och oförklarigt blänk
Sveriges vackraste tvillingar; Malin och Sofie
Mia, Sofie, Nathalie och Malin
Hela gänget!
Och det var rännstensgång ner till Kulturhuset
Malin och Lina
Bästa!
Och jag avslutar med den här bilden bara för att den blir roligare ju mer man tittar på den

Äppelblommorna och jag

Jag har som en liten tradition att ta kort på mig själv och äppelblommorna varje år. Jag kikade genom datorn och hittade bilder från de senaste tre åren. Här kommer de!
2010:
2009:
2008:

Hemma!

Det är så fint att komma hem till blommor på plommonträdet...
...och en fin mamma i trädgården...
... som lagar sommarfräsch mat och tar kort när man pratar.
Imorgon ska jag se på bal. Hurra!

Grillmys

Eftersom våran klass är lediga imorgon bestämde vi oss för att grilla och umgås i stadsträdgården ikväll.
Anna hade koll på våran köttfria grill
Det rykte kraftigt om köttgrillen
Jessica och Viktor var läskigt välmatchade
Och vi kastade frisbee och spelade brännboll

Vitsippebus

När vi skulle gå till Ica idag fick vi syn på vitsipporna som växte bredvid gångvägen. Jag råkade ha min kamera i väskan så Jessica och jag klev in i skogen och tog några spontanbilder.
Jag bad sedan Jessica att ta några bilder på mig, men då hade de andra tröttnat på oss så vi blev totalattakerade!
Till slut tog vi oss ner till Ica i alla fall. Hurra!

Stavningsproblem...

Kan inte sluta störa mig på inlägget här nedanför. Det är ett visst ord som retar gallfeber på mig, eller snarare stavningen av detta ord.
Timeing ser så väldigt helfel ut! Vad heter det?
Timeing? Tajming? Timing?
Aaaarrrggghh!

Ett teknat spex

Igår och idag har jag varit och tittat på Jessica när hon och hennes spexgrupp har haft föreställning. Hon är så himla duktig så ni anar inte! Fantastiskt rolig och med en otrolig timeing. Jag satt i publiken och riktigt svällde av stolthet!
När hon vid en av omstarterna slängde ur sig ett "Gillar du pogs?" till oss kändes det som jag hade fått en present.
Vid sådana här tillfället önskar jag att jag hade hållit på med något kreativt, något man kan visa upp på en scen. Musik eller teater, dans kanske? Att uppträda verkar så sjukt roligt, något att verkligen njuta av och få respons på.
Igår tog vi bilder med Viktors kamera, men eftersom jag för tillfället inte har tillgång till dessa får ni hålla tillgodo med denna bild på Jessica ur programbladet.
"Likt Ekonomikums grådassiga fasad är Storasyster föga upphetsande"

Lunnevadbesök

Jag har varit en snabbis hemma i Åtvidaberg och passade då på att åka till Lunnevad för att hälsa på mina finaste! Sabina följde med också!
Eftersom Anna hade kommit från Vadstena var vi på plats alla fem! Åh vad lyckligt!
Dumma jag glömde helt bort att ta fram kameran så jag har bara några ynka bilder från när jag, Maria och Sabina var ute en sväng.
Himla mysigt var det i alla fall, Lunnevad är så vackert att det gör ont!
Nu är jag tillbaka i Uppsala och ikväll ska jag se på Jessicas spex! Hurra!

Älskade maj

Maj är verkligen min favoritmånad. Jag älskar den skira grönskan, dofterna, värmen. Så fort jag kommer ut känner jag hur energin riktigt bubblar inom mig, som om hela vinterns frustration kokar bort och blir till kolsyrebubblor.
Jag önskar verkligen att jag hade haft en riktigt vårig utomhusbild att bjuda på idag, men ni kan ju alltid spana in blommorna på mitt örhänge och ge mig poäng för gott försök. Lite vårigt blir det väl ändå?

Badrummet är klart!

Idag har jag tagit en invigningsdusch i mitt nya badrum! Vilken fantastiskt skön känsla, framöver kommer jag uppskatta varje gång jag kan ta en spontandusch utan att behöva ringa runt till halva Uppsala först!

Såhär ser blev det!


Förut var golvet grönt, men det nya golvet är i en beige nyans. Detta, kombinerat med vitt kakel, cremefärgade väggar, vit papperskorg, vita handdukar, vit matta samt beige duschdraperi gör att badrummet blev aningens färglöst. Jag försökte råda bot på detta genom att sätta upp tygblommor varhelst det var möjligt.
Blommorna och fjärilen på spegeln kommer från H&M
(uppenbarligen har jag inte hunnit tvätta nämnda spegel...) 


Idag har jag även varit på Ikea med finsate Hära och inhandlat dessa tygblommor samt denna korgförvaring att ha diverse saker i. Sabina har en likadan och nu när jag har lånat hennes dusch en del har jag hunnit inse dess genialitet.
Bilden kommer från Häras blogg.


Inför helgen

I helgen ska jag och Sabina på kurs inför sommarens äventyr. Kursen handlar om mänskliga rättigheter och ska bli hur intressant som helst. Kruxet är att jag antagligen inte kommer ha tillgång till internet när jag är där.
Jag åker direkt efter skolan imorgon och är borta hela helgen, detta är således det sista ni hör av mig på några dagar.
Ta väl hand om er så länge raringar, så hörs vi på söndag kväll när jag är hemma igen!

Äntligen en tavla!

Jag vet att jag har nämnt förut att jag har varit på jakt efter en tavla i guldram. Det var i huvudsak guldramen jag var ute efter, och så ville jag ha ett motiv som inte bara var en granskog. När jag har haft vägarna förbi en second hand-affär har jag gått in och letat efter en tavla som stämde in på mina önskemål, men jag har inte hittat någon.
Förrän idag!
Jag klev in på Myrorna, och genast lyste den mot mig längst inifrån lokalen." Titta på mig, ta hem mig, älska mig!" tycktes den utropa. Dyr som tusan var den, men jag kunde helt enkelt inte gå hem utan denna tavla.
Jag är helt förälskad i alla detaljer! Smedjans skevhet, röken från skorstenen, det otroliga djupet, vattnet i bäcken som är vilt och stilla på samma gång... Jag vill bo där. Varje kväll vill jag se ut över de blånande kullarna, lyssna till porlandet från bäcken och känna den svala brisen genom trädet.
På sätt och vis kan jag göra det också, om jag bara använder lite fantasi.

Språklig mångfald

Idag hade vi en föreläsning om språklig mångfald, första- respektive andraspråk och hur man lär sig nya språk. Det var himla intressant. Jag vill visa ett citat som jag tycker är så väldigt bra.

"Svenska talar jag med svensk röst, spänd och lite gäll. Min grekiska röst är djupare och rikare. Fortfarande efter 33 å i Sverige talar jag grekiska när jag blir arg. Inte därför att jag saknar svenska svordomar, men därför att jag på svenska inte förfogar över den röst som min grekiska ilska kräver." (Theodor Kallifatides, DN 1997-06-23)

Jag känner igen det där. Jag pratar engelska med invånarna min korridor varje dag, och även jag får en ljusare och högre röst när jag pratar engelska. Oftast flyter det på fint, jag behöver inte översätta mina svenska tankar till engelska i huvudet, utan jag tänker direkt på engelska.
Problemen kommer när jag behöver mer specifika ord. Nu när mitt badrum har renoverats har jag fått många frågor om hur det går. Då blir det jobbigt. Vad heter "handfat" på engelska? Hur säger jag att det bildades en "pöl" på golvet? Lösningen blir att prata runt ordet. Pölen beskriver jag som att vattnet samlas på ett ställe, och handfatet får bli "the place where I wash my hands".
Det är spännande det där med språk. Språket är så nära knutet till identiteten, hur vi uppfattar oss själva. Sättet som en människa pratar på säger så mycket om personligheten.

Bruket

När det är matchdag för ÅFF svämmas min förstasida på facebook över av statusuppdateringar hemifrån. Varje gång får jag ett jättesug efter att vara där. Känna stämningen och gemenskapen, doften av varmkorv i pausen. Sucka förtvivlat när det går dåligt och jubla högt när det går bra. Det skulle ha blivit mycket jubel de senaste matcherna. Det går bra nu.
Det är konstigt egentligen, hur en sport kan prägla ett helt samhälle. Växer man upp i Åtvidaberg spelar man fotboll, så är det bara. Till och med jag, som måste tillhöra de mest hopplösa i Sverige när det kommer till bollsinne eller lagsport, gick på fotbollsskola när jag var sju år. Under hela min uppväxt har jag hör den äldre generationen tala vördnadsfullt om sjuttiotalets glansdagar. Jag har hört långa historier om hur hela bygden vallfärdade till Kopparvallen för att titta på Ralf Edströms nickar.
Tänk, att nu är vi Allsvenskan igen. Och Åtvidaberg är fortfarande lika engagerat.

Skala

För några veckor sedan skulle vi göra ett skalarbete i skolan, då vi skulle tillverka en förstoring eller förminskning av valfritt föremål. Jag och Evelyn bestämde oss för att göra ett extra-paket. Lätt och enkelt med räta hörn tänkte vi. Det var ju sant, men det jobbiga kom när vi skulle få alla detaljer rätt på omslagspappret. Mer är en gång förbannade vi att vi hade valt ett silverfärgat paket...
Men slutresultatet blev ändå ganska bra, eller vad säger ni?
Skala 5:1

Ett kärt återseende?

Min gamla vän magsjuka har varit på besök, det var länge sedan! Uppfriskande att åter knyta kontakt med gamla bekanta, verkligen!
Nu känner jag mig bra igen i alla fall. Finaste Sabina har varit här med cola och formfranska åt mig. Så himla gulligt!
Vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägg, mer än att förklara varför jag har varit så dålig med att uppdatera.
Inatt ska jag sova länge, länge och sedan ta en dusch. Då kommer jag känna mig som en ny människa.
Ha det bra så länge raringar!

Två år yngre?

Just nu har mitt hår i sidbena och jag på mig byxor och ett svart linne. Allt detta tillsammans gör att jag känner mig ungefär två år yngre, för så såg jag ut då.
Jag kom precis hem efter att ha tillbringat dagen hos Hära. Egentligen skulle jag bara låna hennes dusch, men det blev att vi även lagade mat, gjorde chokladmousse och såg två filmer tillsammans. Himlans mysigt!

Valborg i Uppsala!

Vi inledde dagen med champangefrukost på Viktors tak. Sedan gick vi till Ica för att inhandla proviant.
Vi begav oss sedan till Ekonomikumparken där det var såhär många människor!
Vi förflyttade oss till parken utanför Universitetshuset. Där lyssnade vi på Orphei Drängar!
Vi blev hungriga igen, så vi gick och köpte varsin macka på Subway. Vi slog oss sedan ner i gräset bredvid Carolinabacken för att avnjuta dessa.
Vi sneglade avundsjukt på denna ypperliga sittplats, men kände oss ändå ganska nöjda där vi var.
På kvällen gick vi till en otroligt välfylld takfest här i Flogsta, men det var så sjukt mycket folk att jag kände mig helt trängd och var tvungen att gå ner igen. Nu är jag hemma säkert i mitt rum och planerar att sova så fantastiskt gott inatt!
En så himla, himla fin valborgsmässoafton!

RSS 2.0