Ett tillägg till förra inlägget

Okej, nu såg jag att även Ketchupmamman har skrivit om hatkommentarer och att kommentera anonymt. Som alltid när hon skriver om viktiga ämnen så är det briljant. Läs det också!
Och när jag ändå är igång att länka hej vilt så måste jag visa detta! HanaPee stör sig också på skumma stavningar av ordet te! Jag visste att hon var en bra människa!

Angående näthat och kommentarer

Jag har aldrig haft problem med negativa kommentarer på min blogg, antagligen för att den inte är så stor och de allra flesta som läser den på något sätt känner mig i verkliga livet.
Däremot läser jag väldigt många bloggar, både stora och små, där jag har reagerat på vilka oprovocerat påhoppande saker som skrivs.
(I stor grad verkar detta förekomma på små hästbloggar, där läsare skriver små icke efterfrågade tips om att man borde höja händerna, trampa ner hälen, komma bak med överkroppen eller vad som helst. Herregud, alla hästbloggare jag läser rider för instruktör. Det är instruktörens uppgift att kommentera sådana saker och alla måste ständigt arbeta med sin sits. Så, slut på denna otroligt långa parentes)
Lady Dahmer driver en blogg som kan upplevas som väldigt provocerande och får därför väldigt många negativa, rent av elaka kommentarer. Detta trots att hon alltid har väl framförda argument för sina åsikter och alltid besvarar och förklarar när någon ifrågasätter. Jag säger inte att man måste hålla med om allt som Lady Dahmer skriver, men hon skriver om ett ämne som hon brinner för och som dessutom är väldigt viktigt och intressant. Det har hon rätt att göra utan att bli kränkt och kallad för hemska saker.
Nu har LD skrivit ett inlägg om detta som är så fruktansvärt bra. Bland annat skriver hon "Yttrandefrihet ska aldrig innebära att med sitt hat skrämma andra från att säga vad de tycker och tänker. Det är cencur om något." In och läs!

Ny termin, ny klass, nya möjligheter

Sådär, nu ska jag snart bege mig iväg till terminens första föreläsning.
Har gjort mitt yttersta för att se vänlig och intressant ut.
Hej, du som ska läsa Samhällsorientering i grundskolans tidigare år!
Bli vän med mig!
Jag är snäll och mitt hår är bara såhär läskigt stort när det är nyborstat.

Följ med mig och handla!

Idag ska ni få följa med mig på promenad genom Uppsala till Ica Luthagen. Egentligen ligger Ica City närmare, men idag kände jag för en lite längre promenad.
Mitt hus ligger på Nedre Slottsgatan, men vi tar dörren åt andra hållet, går över Östgöta nations grusplan och kommer ut på Trädgårdsgatan i stället. Där svänger vi vänster och kan då se Domkyrkan rakt fram.
Efter några hundra meter korsar vi Drottninggatan. Skulle vi titta åt höger skulle vi skymta Stora torget en bit bort. Vi bestämmer oss för att i stället se åt vänster och beskåda universitetsbiblioteket Carolina Rediviva i toppen av backen.
När vi är framme vid Domkyrkans fot...
...så svänger vi höger in på Valvgatan.
Vi följer den endast ett tiotal meter och svänger sedan vänster in på S:t Eriks gränd.
Där ligger en butik som heter Mamsell K. Jag tänker på Karin varje gång jag går förbi deras skyltfönster.
Rakt fram kan vi nu se Saluhallen och Sysslomansgatan som vi ska följa resten av vägen.
Vi går förbi det urmysiga caféet Ofvandahls, här kan ni se mig reflekteras i ett utan deras fönster.
Vi passerar även ett flertal nationer. Här kan ni se Upplands nation med deras uteservering Svantes trädgård innanför järngrindarna. Bakom Upplands skymtar även V-Dala.
Sedan är vi framme!
Efter väl utfört inhandlande promenerar vi samma väg tillbaka igen. När vi kommer tillbaka till ÖG ser vi finklädda människor bli fotograferade på trappan och då ler vi för att de ser så glada ut.

Sådant som man smälter av

Detta kan vara det finaste jag sett.
Bilden kommer härifrån.

Spyhopping

Igår var jag på mitt första styrelsemöte som klubbverkare i Västgöta Nationskör. Det gick fint och det känns så väldigt bra inför hösten! Efter mötet var vi ett gäng som gick vidare för att spela biljard, och även om jag inledningsvis var aningens svajig måste jag säga att min formkurva gick stadigt uppåt under kvällen.
När biljardhallen stängde kände vi oss ändå inte färdiga med varandra så vi fortsatte med soffhäng, gin och tonic samt många timmar Animal planet.
Framåt gryningen visades en naturfilm om späckhuggare som var fantastiskt cool, men jag kunde inte sluta skratta åt uttrycket "spyhopping". Det är när späckhuggarna höjer sig lodrätt upp ur vattnet för att kunna se sitt byte på exempelvis ett isflak.
Här nedan kan ni se hur det ser ut, men jag önskar att jag hade hittat ett klipp med samma bakgrundsröst som i filmen vi såg. Han hade en sådan ödesmättad ton, gjorde en mycket lång konstpaus och sade "spyhopping" på ett så väldigt nöjt sätt att vi alla bröt ut i gapskratt.

Vad skådar mitt öga?


Är det månne ett nästan färdigt rum?
Kan det vara så att jag idag har fått tillgång till ett köksskåp och därmed har kunnat flytta ut mjöl, socker, pasta, stekpanna, tallrikar, koppar och fat dit?
Ja, precis så kan det vara!
Snart kan ni eventuellt få beskåda underverket, det blir väl roligt för er små barn?

Tjabba tjena va

Är i Uppsala va. Är ganska nöjd va. Hade glömt en skräppåse framme sist jag var här va. Flugor i hela rummet va. Not very fresh va. Gick förbi mina nya korridorskompisar när jag kom va. Slängde ur mig ett "hej, hej" va. Siktet helt inställt på kören ikväll va. Får skapa nya kontakter imorgon va. Just ikväll nöjer jag mig med mina gamla va.
Hej hej på er också va!
Kör sepia på alla mina bilder va. Tycker det är ganska fint va.

Sista kvällen hemma, middag och fina människor

Ikväll har vi kört tredje delen av Halv åtta hos mig. Denna gång var det Annas tur, men på grund av dubbelbokat hus så var vi hemma hos mig fast Anna lagade maten.
Här är Ludvig, Anna och Maria.
Sabina och Karin.
Och så jag.
Ett så väldigt fint slut på mitt sommarlov!
Imorgon åker jag till Uppsala igen, och jag är galet taggad inför hösten!

Ny skyltning

Idag har jag varit i Kenyaföreningens second hand för sista gången i sommar. Anna och jag passade på skylta om och körde på blått och rosa.
Det måste ha varit lyckat, för bara tio minuter senare kom en äldre dam in bara för att köpa en glasskulptur från skyltfönstret.
Jag passade även på att äntligen köpa några saker som jag har gått och sneglat på hela sommaren.
Dels en karaff samt två vaser som jag tycker väldigt mycket om och dels en målning som Mike har gjort. Den passade alldeles perfekt i en gammal ram som vi hade hemma och som vi faktiskt har köpt på second handen tidigare.
Allting för det facila priset av 100 svenska riksdaler. Fantastiskt!

Skratt och nya vänskapsband

Igår träffades vi hemma hos Anna för att umgås och presenteras för nya bekantskaper.
Vi gjorde pizza tillsammans, åt den, pratade och skrattade.
Här är Anders, Karin, Anna och Sabina.
Anders, Karin, Anna and Sabina
Anders, Karin, Anna and Sabina
Maria och Markus.
Maria and Markus
Maria and Markus
Karin, Anna and Sabina
Det var en väldigt lyckad kväll!
Karin and Elin
Karin and Elin

Såhär har min sommar sett ut

Kommer ni ihåg när jag gjorde en film med alla bilder från maj och juni förra året? Jag tycker väldigt mycket om den filmen och har fått så väldigt fin respons på den så nu tänkte jag att det var dags för en till.
Även denna gång är jag såklart väldigt inspirerad av Niotillfem och hennes filmer.
Det börjar med balen, fortsätter med Riga, dop och Åtvidaberg. Sedan är det lite Västergötland, lite Dalarna och massor med kärlek.
Musiken är There is a light that never goes out med The Smiths.
Jag försökte hitta en riktig sommarlåt, men hittade ingen som passade känslan jag ville få fram. Så tänkte jag att den här har ju ändå varit med i 500 days of Summer.

Ikea-katalogen 2012

Idag släpptes den nya Ikea-katalogen, som man även kan se på Ikeas hemsida!
Här kommer mina favoritsidor.

Agnesgung

Idag har jag varit och fikat hos familjen Nilsson/Danielsson/Johansson. Dea är pappaledig och ville ha lite sällskap, så då åkte jag dit och luktade på Agnes.
Hon kan få till en sådan väldigt skeptisk blick ibland, såhär ser hon ut då.
Agnes har fått en gunga uppsatt i ett utav äppelträden.
Den var rolig tyckte hon.

Om jag fyllde år idag skulle jag önska mig:

- En kobratelefon, eller Ericofon som de heter om man ska vara noga. Gärna mintgrön eller himmelsblå. Eller cremefärgad. Eller röd. Eller ja, vilken färg som helst egentligen.
- En sådan sängram som Mon Chéri har...
...eller en sån som i den här reklambilden från Boråstapeter. 105 centimeter bred.
- Likadana lampskärmar som Niotillfem har (hade?) på sin trearmade golvlampa.
Två stycken.
- En emmafåtölj. Kanske liknande den som Karin har.
(För sakens skull ska jag väl säga att även familjen Ericsson har två sådana emmafåtöljer, men det är ju inte de som syns på bilden.)

Bloggtips

Jag älskar att hitta nya bloggar som jag tycker om, speciellt när jag inte kan sluta läsa och bara letar mig längre och längre bak i arkivet. För några veckor sedan ramlade jag in på Karins konstgrepp av en slump, och reagerade precis så.
Karin är rolig. Hon är smart. Hon har rött trollhår. Hon har självdistans. Hon sätter strass på allt!
Hon är helt enkelt ganska fantastisk.
In och läs!

Café Berget

Idag åkte vi in till Linköping för att inhandla sådant som tavelramar, almanackor och böcker. Sedan gick vi för att fika på Café Berget som är väldigt mysigt men ganska dyrt.
Sabina
Karin
Anna
Sabina
Vi pratade om högt och lågt...
Karin and Elin
... och jag drabbades av en pms-attack som gjorde att jag blev superkänslig en stund, vilket kan skönjas på denna bild (enda gången jag har hundögon).
Karin and Elin

Söderköping med mina finaste

Idag åkte jag, Anna och Sabina från Åtvidaberg, hämtade upp Karin i Björsäter och fortsatte sedan till Söderköping.
Där skulle vi gå till Smultronstället och äta glass! Vi hade visserligen varit där allihop tidigare i år, men då i andra sällskap. Och det är ju ändå fantastiskt mysigt och väldigt gott!
När glassarna var uppätna och vi hade stönat och stånkat en stund gick vi sedan för att spela minigolf...
...men det visade sig att de hade stängt för säsongen! Så då satte vi oss vid ån och pratade i stället.
Hej hej!
När vi kände oss nöjda åkte vi sedan hem till Åtvidaberg och satt i second handen några timmar i stället.

Alicemys

Alice har varit här igår och idag för att vaktas men också få vara i centrum utan konkurrerande lillasyster ett tag. Vi har lekt massor och igår bakade vi även scones tillsammans som vi sedan åt på altanen.

En helg i Dalarna

I fredags åkte jag från Åtvidaberg till Dala-Järna för att hälsa på Hära. Hela resan tog 6,5 timme så jag var ganska trött när jag kom fram.
Vi hade precis satt oss ner på verandan när Thomas ringde och berättade att jag hade blivit faster för tredje gången.
För att fira detta skålade vi med Häras hemgjorda hallonsaft.
Hära har gjort små installationer i huset som var och en representerar hennes olika Uppsalavänner. Min är kökssoffan med massor av kuddar från Indiska, är den inte fantastisk?
På kvällen åkte vi sedan till Äppelbo (Jessica!) för att se på en skogsteater som hette Trollbröllopet. Det var mysigt men aningens svårt att förstå då hela teatern med undantag av en scen framfördes på Äppelbomål! Som tur var fanns en ordlista i programmet och när jag blev alldeles borttappad fick Hära agera tolk.
På lördagen började vi med att åka på loppis inne i Dala-Järna. På vägen såg vi det här huset som jag blev lite kär i.
Hära blev också förälskad, fast i en soffa på loppisen. Den kostade 125 kronor så hon slog till direkt. När mannen med såld-lapparna frågade när hon ville hämta den hojtade hon "Äh, jag tar den nu med en gång!" och så lade vi den på takräcket och körde hem...
Efter den lilla eskapaden satte vi oss i bilen igen och körde mot Malung och Häras sommarstuga. Där skulle jag nämligen få se en myr, för det har Hära och jag pratat om länge!
Sedan plockade vi blåbär.
Vi råkade få med massor av odon också men var glada ändå.
Sommarstugorna på vallen där Häras föräldrar och farmor har sina är verkligen stugor. Små och röda eller träfärgat grå, utan rinnande vatten eller isolering. Häras farmors stuga är byggd på 1800-talet.
Genom alltihop rinner en fantastisk liten bäck.
Efter att ha blivit bjudna på nygjord ost efter urgammalt och väldans långsamt recept åkte vi sedan hem igen.
Hära och hennes Mr. D har två fina katter hemma.
Den ena heter Lisa...
...och den andra heter Curry.
Vi hann med en helt galet stereotyp Dalarnafest också, med ett ölhävartävling, människor iklädda mjukisbyxor, ett band som skulle spela men där sångaren hade däckat i en fåtölj och där det istället vingalde upp någon från publiken och ropade "BIRA, BIRA, BIRA!" i mikrofonen och det fanns en bar med neonslingor i ladan.
Tyvärr fick jag inte med mig kameran dit, men jag satt och bara gapade under väldigt lång tid. Kändes som att jag hamnat mitt i en film av Ulf Malmros.
Nu är jag hemma igen, men på vägen hann jag kika på min nya brorsdotter.
Hon heter Molly och är alldeles perfekt.

Gissa vart jag ska åka imorgon!

Till Hära!
Då ska vi gå på loppis, plocka hjortron på en myr och prata malungsmål (jag kan säga ekorre, humla och getskinnskjol).

En liten efterlysning

Idag har jag fått (!) en tvåarmad golvlampa av min brors fantastiska svärmor Ingrid. Den är himla fin, men skulle vara helt perfekt tillsammans med sånadär vågiga lampskärmar som brukar sitta på flerarmade golvlampor.
Typ som familjen Ericssons som skymtar på dessa bilder:
Eller som Tinas som man kan se på den här bilden:
Så snälla, om någon skulle sitta på ett par liknande lampskärmar eller få syn på några någonstans så kan ni väl höra av er till mig?
I så fall vore jag därefter er ödmjuke tjänare till tidens slut!

Dagens störningsmoment

Kommer ni ihåg när jag fick ett mindre utbrott här på bloggen angående stavningen av ordet förkyld? Nu är det dags igen!
Den här trevliga, sociala drycken te.
Varför envisas vissa med att stava det the? Eller thé? Eller ännu värre; té?
Det första och andra alternativet gör bara att jag uttalar som en engelsk bestämd artikel, vilket alltså blir helfel. Sedan förstår jag verkligen inte var den här stavningen kommer ifrån, man kan ju knappast ha lånat den från engelskan eftersom det där heter tea?
För att inte tala om det sista alternativet, té, som är helt obegripligt! Varför sätta en accent på bokstaven e? Det går ju bara att uttala på ett sätt, vilket gör att accenten är fullkomligt onödig.
Så mina fina, kan vi enas om att stava det te? Enkelt och bra, sparar till och med teckenutrymme med endast två bokstäver!
Okej vad skönt, då var det utrett!
-Vad dricker ni, Anna och Sabina?
-Vi dricker te!

Bara för att jag tycker om den här bilden

Jag är lite halvsjuk och gör således inte mycket om dagarna.
Ni får titta på den här så länge!

Jubel och fröjd!

Något som jag väldigt gärna ville se i våras men missade var Maria och Karins konsert vid Valborg. Jag hade hört dem prata om och planera den så mycket innan och därför blev jag så väldigt besviken när jag missade den.
Men titta vad jag hittade på Youtube! Hela konserten inspelad!
(Ja, jag tittade faktiskt på varenda minut av den)
Hatten som Karin har på sig har hon för övrigt lånat av mig.

Folkmusik

Idag åkte jag in till Linköping igen, med Anna denna gång. Vi skulle lyssna på Karin och hennes folkmusikgrupp med det fina namnet Gro. De spelade på Café Hemslöjden där jag aldrig varit förut, men som var hur mysigt som helst. Det ligger ungefär vid Domkyrkan och har en väldigt fin innergård där spelningen ägde rum.
Idag har jag även hjälp till att organisera om helt i Kenaföreningens second hand. Det har jag skrivit ett inlägg om på Kenya Togethers blogg, ni kan läsa det här!

En dag i Linköping

Idag åkte jag med Karin och Anna till Linköping för att lyssna på när de skulle spela i Johannelund. Det var jag och tanterna (samt uppskattningsvis fyra herrar) kan jag säga, och de var så väldigt uppskattande och sjöng med i Min soldat.
Efter spelningen gick vi en sväng på stan och jag köpte världens sötaste örhängen på Accessorize. Jag som älskar blåvitt porslin!
Hela dagen släpade jag på kameran men glömde att ta fram den ända tills Anna och jag satt på bussen hem, så därför får ni nöja er med att beundra Annas ansikte idag. Det är ju inte fy skam det!

Loftahammarsommar

Idag tog jag bilen till Loftahammar där mina föräldrar har sin husvagn uppställd. Båda mina bröder med respektive, barn samt en svärmor var också på plats vilket var väldigt trevligt.
Emmie och Alice var i eller vid vattnet i princip hela dagen.
Övriga hade placerat ut sig på rad och överblickade den vackra vyn.
Själv solade jag lite, gosade med Agnes, fikade, åt mat, tjatade om solskydd efter att ha sett filmen i förra inlägget samt badade med Alice och Emmie två gånger.
Vilken väldigt skön dag!

Dear 16-year-old me


Min gårdagskväll i svartvitt

Igår kväll åkte jag till Anna igen, denna gång för att träffa henne och Sabina.
Jag försökte ta en snurrbild med min kjol men blev i stället attackerad av en uppspelt Lucas.
Sedan gick det bättre.
Vi ville göra scones och letade upp ett recept med valnötter i på internet.
Himla bra och goda blev de!
Sedan drack vi te...
... och skrattade resten av kvällen

(G)renvandring i den Ericssonska trädgården

Inspirerad av familjen resa till Lappland i kombination med en mindre grenavverkning har Ingemar skrivit små dikter om renar och satt upp i trädgården.
Här kommer några av dem!
Min favorit sitter i fågelholken...
Jag fick en personlig rundvandring härom dagen och skrattade så att jag fick ont i magen.

Golfmat och prat

Klockan tolv ungefär mötte jag upp Karin och Anna.
Vi skulle nämligen gå till Golfrestaurangen och äta lunch.
Anna och Karin åt biff Lindström som de verkade mycket nöjda med.
Själv åt jag en sallad med rostade rödbetor och fetaost som var hur god som helst.
Vi satt kvar ganska länge och pratade om våra planer inför hösten, och sedan gick vi hem igen till familjen Ericsson.
Vid Klockarängen stannade vi för att ta några bilder på Karin. Hon behöver nämligen ett neutralt huvudporträtt att ha på sitt passerkort i höst, när hon ska gå omkring på Kungliga Musikhögskolan och vara cool.
Jag tycker att hon ska ha någon av dessa:

RSS 2.0