Ögon att fastna i

Här är ett utav mina favoritklipp från youtube, ungefär världens sötaste unge.

Mariafirande

Igår firade vi att Maria fyller år idag! Jag, Karin och Anna hade klätt oss fint och när Maria anlände möttes hon av ett glas champagne samt ett musikaliskt framförande till hennes ära!
Jag var konferencier!
Sedan fick Maria öppna sin present, som var en gigantisk kandelaber!
Vi åt mat och satte oss sedan i sofforna för att dricka kaffe och prata igenom allt viktigt i livet.
Finfin kväll!
Alla bilder är från Marias kamera.

Resultatet

Mitt hår var helt galet i morse, så jag var tvungen att sätta upp det i en knut när jag skulle in till Linköping med mor och far. Nu har det lugnat sig lite, så här har ni resultatet av hushållspappersmetoden!

Experiment

Här sitter jag med fullt av hushållspapper i håret, efter ett tips från Karin. Förhoppningen är att jag kommer vara fantastiskt lockig imorgon!

Secret mission

Idag har Anna och jag varit iväg på hemligt uppdrag hos Karin i Björsäter. Det är alltid så roligt att komma hem till Karin, för varje gång har hon bakat något gott!
Idag blev det rulltårta!
Fint porslin har de också.
Karins familj har en katt som heter Sabina, så man kan säga att nästan hela gänget var där!

Torsdagen

Igår gick jag upp så tidigt att solen fortfarande hängde över trädtopparna.
Jag skulle nämligen följa med familjen Ericsson till Norrköping där Anna skulle framföra lunchmusik!
Efter en lyckad spelning blev vi bjudna på mat av vänner till familjen E, efter det  tog vi en tur på stan och åkte sedan hem till Anna där hon lagade mat till mig. Vid det laget var vi så hungriga igen att vi knappt kunde vänta till maten var klar! Anna stod otåligt och tittade förväntansfullt in på rotfrukterna.

Ganska jäkla nöjd

Ungefär såhär nöjd känner jag mig just nu när jag ligger i min säng hemma hos mamma och pappa, och vet att jag ska vara hemma i flera dagar och få umgås massor med mina finaste:

Mina vänner föder mig

Föder som i att förse mig med föda alltså. Innan Hära flyttade tillbaka till Dalarna körde vi ofta konceptet "jag betalar, du lagar". Det var en win-win-situation eftersom jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att laga mat. Efter att Hära flyttade har jag sakta återgått till min ursprungliga diet bestående av gröt, smörgåsar och yoghurt.
Idag däremot har jag blivit försedd med mat två gånger! Dels fick jag en hembakad brödlimpa av Viktor, och dels har Tina bjudit mig på middag!
Fantastiskt god risotto med paprika, oliver, broccoli, champinjoner, soltorkade tomater, tabasco, chili och massor av vitlök. Och sen fetaost och körsbärstomater till det.
Den fina kocken, som dessutom är väldigt klok och bra att prata med.

Lägenhetsläget

Jag tycker mig ana ett ljus i denna symboliska lägenhetsletartunnel!
När Sabina och jag började söka lägenhet tillsammans låg jag någonstans på 40:onde plats varje gång. Nu börjar det ordna till sig, idag fick jag till och med ett erbjudande på en trea! Så om 18 andra inte vill ha den, då är den vår! (Känns mycket, mycket hoppingivande...)

Ethnic diversity in the US and Britain...

...det läser jag om just nu. Intressant!
På onsdag kväll åker jag hem!
Ett seminarium idag, kör imorgon och ett seminarium till på onsdag, sedan får jag äntligen träffa mina finaste som redan är hemma och har lov!
Här vinkar jag till er alla finingar!

Åh snuttipluttigullefjun!

Jag startade igång min gamla dator eftersom jag letade efter några bilder, och då hittade jag den här på Alice! Åh jag svimmar, så liten hon var! Och händerna, händerna! Alldeles skrynkliga. Pluttinuttiskrutt!
Tänk att det kommer en ny såndär liten i april, åh!

The King's Speech

Åh, vilken sevärd film! Gripande, engagerande och med glimten i ögat. Jag skrattade rakt ut flera gånger, men samtidigt har filmen ett genomsyrande allvar. Se den!

Spontankväll

Anna ringde mig på eftermiddagen och frågade om vi kunde äta tillsammans på stan. Jag hade ingenting för mig, så jag tog bussen ner och mötte upp henne på Stora torget. Vi gick till våran nya älsklingsrestaurang som är italiensk, och så åt vi varsin pasta och pratade igenom dagen.
När vi satt där kom vi fram till att vi båda var väldigt sugna på bio, så vi traskade bort till Filmstaden och såg att The King's speech började bara 15 minuter senare. Det fanns platser kvar i salongen, så vi slog till och köpte varsin biljett. Filmen var himla bra måste jag säga, lovar en utförligare redogörelse i morgon.
Efter bion hann vi bara ut på gatan innan vi sprang in i fem killar från min korridor som skulle till Orvars (är det bara jag eller har jag varit där alldeles för många gånger den senaste tiden?). De övertalade oss att följa med (utan alltför stor ansträngning), och vi tillbringade några timmar där med att dricka öl, prata och spela dart. Himla trevligt!
Så kan det gå till när en enkel middag utvecklas till en helkväll.

Att klä sig som andra

En grupp människor som umgås ofta blir alltmer lika varandra. Man utformar en gemensam humor, en gemensam jargong och liknande åsikter. Framför allt börjar man klä sig likadant, många gånger när jag ser ett kompisgäng på stan slås jag av att alla ser likadana ut. Det här är en konsekvens av att vi vill känna tillhörighet och gemenskap, vi vill markera att vi hör samman.
Jag kan visa er en mycket talande bild som visar just detta. Det här är Linnéa, Anna och Maria på nyårsafton 2007/2008

Men jag, jag gör något annat. Jag klär mig som den bloggare jag läser mest frekvent för tillfället. I somras när jag var helt betagen av Elsa Billgren såg jag ut såhär.
Elsa Billgren ser ut såhär
Idag, när jag läser HanaPee som besatt, så ser jag ut såhär.
Det här är HanaPee

I kväll vill jag hem

Nu har jag fått en släng av hemlängtan igen, det var ett tag sedan nu.
Det är verkligen konstigt det där, att jag trivs så himla bra här i Uppsala men ändå längtar hem något djävulskt ibland. Som tur är vet jag att jag befinner mig i Åtvidaberg om en vecka. Dessutom har Maria lovat mig att hon ska ringa om några minuter. Det är sådant som hjälper.
I brist på annat kan jag visa er en utav isskulpturerna som har dykt upp runt om i stan. De är himla fina tycker jag.

Annafirande

Idag fyller Anna 23 år och det firade vi genom att gå till Orvars!
Där drack vi lite öl, åt hamburgare, pratade och spelade TP. Mitt lag vann!
Här är Daniel, Anna och Emma
Olof och Anders.
Daniel och jag.
Anna firade ordentligt genom att beställa in en enormt stor öl!

Ur Häras synvinkel

Jag är ofta ensam om att fota på fester, och då blir det lätt att de enda bilder jag är med på är sådana som jag bett någon annan ta. Igår däremot var det kameror överallt, här kommer några bilder från Häras kamera!
Jag och Anna
Jessica
Viktor i expediten
Jag, glad.
Annas suspekta sittställning.
Viktor och Line
Och bara för att jag ser så väldigt skeptisk ut på den här! Haha!

Inflyttningsfest

Igår var det inflyttningsfest hos Viktor och Jessica. Det var massor av trevliga människor, musik, vin, dans och massor av skratt!
Jag såg ut såhär, med håret på ena sidan.
Här ser ni den coola värdinnan stå och konversera sina gäster.
Det här är min nya själsfrände Angelica.

Så himla överraskad!

Igår hade Jessica frågat mig om vi kunde träffas på stan för att shoppa kläder inför hennes och Viktors inflyttningsfest som är ikväll. Vi bestämde att vi skulle träffas ungefär vid fyra. När jag stod och väntade på bussen ringde Jessica och sa att hon satt påg Storken, och föreslog att vi skulle fika där. Hon berättad sedan att hon "träffat några vänner från spexet som hon pratade med så länge", så jag kanske kunde ringa strax innan jag var framme så skulle hon möta mig vid trappan.
Jag gjorde som hon sa och vi satte oss vid ett bord, jag med ryggen mot gången.
Jessica drog sedan fram en kamera ur väskan och ville ta ett kort på mig.
Sedan frågade hon om jag ville se det, och så visar hon mig det här:
Vem är det i bakgrunden om inte Hära!?
Jag skrek rakt ut och vände mig om, och där var hon! Så himla glad jag blev!
Nu bor hon hos mig i två dagar, och vi har det så mysigt!

Fint på badrumshyllan

Igår var jag på Ikea med Jessica och Viktor. Jag passade då på att äntligen köpa de här parfymflaskorna som jag tittat på så länge!
En utav dem har en sån fantastisk puff!
Och såhär fina blev de ovanpå mitt badrumsskåp.

Ute på andra sidan!

Andra sidan sjukdomen alltså. Jag mår så mycket bättre idag, mitt huvud fungerar återigen i sin normala hastighet! I morgon räknar jag med att kunna leva igen!
Puss på er för att ni har väntat!

Om hästar

Under många år var jag väldigt aktiv i Åtvidabergs ridklubb. Jag var ordförande i ungdomssektionen, teoriledare och skötare. Jag red i träningsgrupper i hoppning och dressyr, hjälpte till med privathästar och lektionshästar som behövdes ridas extra. Jag höll i övernattningar, rykttävlingar, uteritter, barnkalas och luciashower. Jag till och med sommarjobbade i stallet.
De sista åren innan jag flyttade till Uppsala trappade jag ner lite, jag slutade på ridklubben och hjälpte i stället till med min dressyrtränares privathästar några dagar i veckan. Det passade mig perfekt just då, jag red ut mycket i skogen och tog det lite lugnare.
Men så flyttade jag till Uppsala för ett och ett halvt år sedan, och sedan dess har jag inte rört en häst. Jag skulle varken ha tid eller råd, och största delen av tiden så saknar jag det inte. Men så kommer dagar som idag, när solen skiner och man känner vår i luften. Då skulle jag inget hellre göra än att rida ut i skogen, höra hästens frustande, känna den varma pälsen under mina fingrar och galoppera på grusvägar som äntligen blivit mjuka igen.

Attackförkylning

När jag gick och lade mig igår mådde jag hur bra som helst, men när jag vaknade i morse kände jag mig helt utslagen. Jag har sovit nästan hela dagen och drömt konstiga drömmar, antar att det är någon sorts influensa.
Jag återkommer när jag mår bättre igen älsklingar!

Hagvilsepteten

I kväll var det dags för Marias turnégrupp Hagvilsepteten att spela i Åtvids gamla kyrka.

Maria sjöng så vackert!


Jag tycker vekligen om Gamla kyrkan! Här har jag blivit döpt och konfirmerad, här har jag varit på begravningar och bröllop. Såhär fint är taket i koret!

Vårfolk

På vägen hem från Vadstena tog jag en omväg förbi Kisa. Där spelade nämligen Karins turnégrupp, under det vackra namnet Vårfolk, på café Columbia!

Det bjöds på folkmusik och härlig stämning.

Och Karin var vacker som en dag!

Jag måste visa deras affisch också, för den var himla fin!

Anna och springet i benen

I morse började Anna och Ludvig klockan nio, vilket innebar att de gick upp tidigare än jag. Deras lägenhet ligger alldeles bakom skolan, så när de var klara sprang Anna tillbaka för att äta frukost med mig.
Titta här vad härligt det ser ut!

Och så svingade hon sig graciöst över staketet!

Vadstena

Jag är i Vadstena hos de här två!
I går lyssnade jag på en konsert med alla duktiga sångare och pianister som går här. Efter konserten gick vi till den lokala puben Hörnet, där alla pratade, skrattade och drack någon dryck.
Åh, vad jag trivs i Vadstena! Jag tror det är något speciellt med luften.

Bussflytt

Idag var vi ett gäng som samlades i åttan på Sernanders väg för att hjälpa till att bära kartonger.
De här finingarna ska nämligen flytta från Flogsta och bli sambos!
Vi var åtta stycken totalt, alla bar varsin flyttkartong och så tog vi bussen till den nya lägenheten!
Det kändes lite som att vi var en stor bohemisk familj på äventyr!
Väl framme invigde vi köket genom att göra hamburgare. Sedan satt vi och gjorde planer för allt roligt som ska upplevas i den här lägenheten!
Jessica och Viktor mätte allt som gick att mäta.
Så himla bra läge är det, precis bredvid Ekonomikum.
Perfekt inför valborg!
Jag måste säga att det gick väldigt smidigt att bussflytta! Vi fick nog med oss en hel släpkärrelast!
Sedan sa vi adjö till lägenheten för den här gången, nästa gång jag ser den kommer det finnas möbler där också!

Electrified

Elektriskt hår och jag alltså, vi är inte riktigt vänner. Jag har tjockt hår med många hårstån, men hårståna i sig är väldigt tunna vilket gör att de står åt alla håll såhär års. Mitt bästa tips är att blöta hårborsten lite innan man borstar håret, och sedan spraya med hårspray så det håller sig på plats. Samt att försöka ge håret mycket fukt genom inpackningar såklart, men det tenderar jag att glömma bort.

RSS 2.0