Mysdag med Alice

Idag har jag och mamma varit barnvakt åt Alice.

Vi gjorde scones med mandel i.

Såhär fina blev de, och himlans goda också!

Sedan målade vi med vattenfärger.

Hon är en riktig liten konstnär, finaste tjejen!

Hemma-hemma

Eftersom jag inte hade fler lektioner den här veckan så passade jag på att ta tåget hem till Åtvidaberg. Nu har jag magen full av stuvade makaroner, imorgon ska jag pussa på Alice och eventuellt åker jag till Anna i Vadstena i helgen. Himlan bra.

En liten protest

Idag genomför jag en tyst protest mot vintern genom att ta på mig min nya, våriga, gulblommiga topp som jag hittade till nedsatt pris på Vila för några veckor sedan.
Den har fantastiskt fina spetsdetaljer och är sådär härligt skir.
För övrigt har Maria och jag ingått en gemensam pakt om att ha köpstopp i en månad, gällande kläder och inredning. Det är svårare än man kan tro, tycker det finns så himla mycket fint i butikerna just nu.

Vårtecken

Gårdagen blev otroligt lyckad! På dagen hade vi konsert i universitetsaulan tillsammans med Uppsalas övriga nationskörer, och på kvällen var det gasque på V-Dala med temat "Så svenskt?!".
Vårat framträdande på dagen gick jättefint, men spexbidraget på kvällen lämnade lite i övrigt att önska... Jag hade väldigt roligt hur som helst, utklädd till polkagris, dansandes till storband och pratandes med massor av härliga människor.
Av någon anledning har jag märkt att jag blir väldigt lat med kameran så fort någon annan tar kort, och eftersom vi har en eminent körfotograf så glömmer jag helt bort att ta bilder när vi umgås med kören. Jag får försöka skärpa mig helt enkelt, och foton för de invigda borde finnas att beskåda på facebook inom en snar framtid.
Idag har jag varit otroligt seg efter gårdagens eskapader, men mitt miserabla tillstånd vägdes upp av att jag såg blommor förut när jag var ute och gick!

På språng

Nu ska jag springa iväg till bussen och ta mig till universitetsaulan för att medverka i Nationskörfestivalen.
Om ni råkar befinna er i Uppsala och inte har något för er klockan 14, så kom dit för bövelen!
Jag är glad idag också, så ni får en puss igen!

Om att välja sina förebilder

I dagens samhälle blir vi konstant bombarderade med bilder av människor, varav många ser ungefär likadana ut. Det är hur enkelt som helst att hitta bilder på snygga människor så länge de har en viss kroppstyp, vi blir nämligen överrösta med dem hela tiden. Det finns så många människor som mår dåligt över sitt eget utseende, som önskar att de var längre, kortare, smalare eller rundare. Man tittar på andra människor och tänker att så vill jag också se ut, i stället, för att lära sig tycka om sin egen kropp, sina egna förutsättningar. Jag tror att det är så himla viktigt att välja sina förebilder, för de vi ser upp till vill vi även gärna efterlikna.
Skönhet kommer i alla former, storlekar och åldrar, och det gör även alla vackra, snygga, coola, smarta människor där ute.
Är du kurvig? Titta på Christina Hendricks
Eller Marilyn Monroe!
Eller Scarlett Johansson!
Läs Elsa Billgren!
Har du en rak kroppsform?
Titta på Keira Knightley!
Eller Audrey Tautou!
Läs Elin Kling!
Eller Elinkan!
Eller HanaPee!
Har du en rund kroppsform?
Kolla på Beth Ditto!
Läs Beyond Sizes!
Och så vidare, och så vidare i all oändlighet!
Var stolt över det du har, och se skönheten runt omkring dig!
Var snälla mot er själva, mina älsklingar!

NKF

Oj, titta vad jag fick syn på igår! Världens jäkla banderoll!
Det är det som jag ska ägna min helg åt, ifall ni undrar.

Vardagskärlek vänner emellan

Jag vet ingen som är så bra på att peppa, uppmuntra och ge komplimanger som Karin. Hon har alltid något fint att säga, och hon menar verkligen varje ord. Jag försöker att bli mer som hon, för så väldigt ofta tycker jag att någon är fin eller har gjort något bra, utan att komma till skott och tala om det för personen.
Nej, mer vardagskärlek åt folket!
Idag skrev Karin såhär på facebook.
Karin tänker alltså på mig när hon ser den här supercoola tjejen med grymt snygg stil. Det är sånt som man blir varm i hjärtat av.
Bilden kommer från The Sartorialist.

Den här är cool


Vardag

Jag är ledig idag och borde plugga inför min tenta i engelsk grammatik som är imorgon. I stället njuter jag av att jag har fönstret öppet och hör talgoxar sjunga utanför. Ikväll är det kör och vi ska träna det sista inför Nationskörsfestivalen som är på lördag.
Åh det är otroligt hur bra jag mår så fort våren visar sig det allra minsta!
Bara därför så får ni en puss också!

Vårpromenad

När Anna skulle med tåget till Stockholm följde jag med henne ner till stan. Tanken var att jag skulle inhandla ett par tygskor såhär lagom till våren, men jag hade glömt den lilla detaljen att det är söndag så affärerna hade redan hunnit stänga. I stället tog jag en promenad och njöt av vårens framfart. I ren protest mot snön som kom för några dagar sedan har jag börjat använda min vårkappa, solen sken och det nästan syntes hur snön sakta smälte bort medan jag gick.
Jag gick längs med ån och njöt av att isen har smält.
Det här är en av mina favoritvyer Uppsala. När Sabina och jag åkte till hit för allra första gången, och tog bussen till Flogsta för att hämta nycklarna till våra rum, så åkte vi förbi här.
Jag tror det var då jag blev förälskad i staden.
Det var vattenpölar överallt!
Här kan ni se mig i en vattenpöl. Hej, hej!

Asiatiskt

Igår kväll gick vi till det där stället som jag alltid glömmer namnet på, men som ligger under bron vid Stadshuset. Där har de asiatisk buffé som är mycket god, så där satt vi länge och åt och pratade.
Sabina och Maria
Anna och jag.

Finbesök

I morse begav Sabina och jag oss till stationen för att möta upp Anna som kom med tåget!
Det är sökningar till musikhögskolor nu, så mina vänner kuskar land och rike runt för att söka. Anna var glad för att det har gått bra hittills!
Vi gick och åt frukost tillsammans och tog sedan en shoppingrunda. När vi står inne vid provrummen på H&M hörs plötsligt ett skratt från Annas provrum.
"Jag har Ludvigs strumpor på mig, titta hur de ser ut!" ropade hon.
Jag har inte kunnat sluta tänka på balklänningen som jag provade igår, så vi gick tillbaka till butiken så jag kunde prova den igen. Såhär ser den ut!
Jag kunde inte motstå den, så jag slog till!
Den ska bara kortas lite i axelbanden innan jag kan hämta hem den.
Fram emot eftermiddagen gick vi tillbaka till stationen igen, för nu var det dags för nästa ankomst från Stockholm. Maria anlände, och nu sitter vi alla i Flogsta och vilar upp oss inför kvällens äventyr.

Balklänning

Det nalkas vårbal på Uppsalas nationer, och jag är himla sugen på att investera i en ny balklänning. När jag var hemma senast provade jag min balklänning från balen i trean på gymnasiet, och även om jag kan ha den fortfarande så är den faktiskt lite för kort. Dessutom så har den blivit lite tajt...
Så idag gick jag och Anna runt till diverse finare butiker i Uppsala centrum för att inspektera utbudet. Jag hittade en klänning som jag tycker himla mycket om. Den är i gudinnemodell, mörkblå och i såntdär skirt, svepande tyg. Väldigt enkel, utan pärlor eller paljetter, vilket jag tror är bra så jag inte hinner tröttna på den. Jag kommer ju gå på några baler till innan jag är färdigpluggad.
Tyvärr tänkte jag inte på att ta kort på den, men om ni vill kan ni få se min gamla i stället. Jag kommer ihåg att jag stod och hukade lite när bilderna togs, så man inte skulle se att den var för kort!
Färgen är inte riktigt sådär röd när den inte är i direkt solljus, utan mer såhär.

Alltså...

Jag bor i Flogsta. I en korridor. Köket är en sanitär olägenhet. Jag måste ta mig in till stan. Min cykel är trasig. Dessutom snöar det!
Av någon anledning känns det inte helt okej...
(Något som däremot är mer än okej är att Anna och Maria kommer till Uppsala imorgon!)

Giftermål, någon?

Ingen som spontant känner för att gifta sig i sommar och kan tänka sig att bjuda mig?
I så fall skulle jag ha den här klänningen på mig.

Om vårens försiktiga framfart

Man tycker ju att våren är här nu; solen skiner, fåglarna kvittrar och snön smälter så sakteliga. Igår efter kören var vi ett gäng som gick ner till VGs pub Djäknen för att ta några öl och fylla på de sociala förråden. Det blev så att jag satt kvar tills det stängde och sedan fick för mig att gå hem, eftersom jag kunde få sällskap nästan hela vägen.
Då var det ingen vår någonstans kan jag säga, jag hackade tänder när jag gick och väl hemma var mina lår alldeles röda av kyla. Men man får väl nöja sig med den vår som visar sig på dagarna, för snart har den besegrat natten också! Det är bra det.

Länge leve livet

Jag sitter här och sjunger för full hals på Länge leve livet, en utav låtarna som vi sjöng i lördags. Jag gillar texten, och den passar så väl in på hur jag känner mig idag.

Silvermåne sjärnekrans, länge leve livet!
Vackrare än någonstans, länge leve livet!
Den jord där vi bor, längtar och tror, länge leve livet!
Där ett frö slår rot och gror, länge leve kärleken och lusten till livet!

Svär ska smidas om till plog, länge leve livet!
Våldet härskat länge nog, länge leve livet!
Den kommer en dag, stark ska bli svag, länge leve livet!
Kärlek vara världens lag, länge leve kärleken och lusten till livet!

Alltid vill vi sjunga så, länge leve livet!
Fred och framtid tror vi på, länge leve livet!
När allt tycks dö ut, tiden ta slut, länge leve livet!
Sjunger vi som aldrig förut: länge leve kärleken och lusten till livet!

Om ni undrar hur jag ser ut när jag skrålar i högan sky, så kan jag tala om att det är ungefär såhär:

Myshelg

Igår när Maria kom tillbaka från Stockholm gick vi och åt på Linnéhörnan. Vi mötte sedan kören för uppsjungning och allmän pepp innan vi gick till Västgöta nation för att sjunga våra bidrag till kulturgasquen. Maria kunde smita med in hur lätt som helst, och efter sjungningen blev vi bjudna på pastasallad och vin i Kinnekulle. Där åt, sjöng, pratade och skrattade vi i några timmar innan vi åkte hem till Flogsta för att utvärdera dagen och uträtta andra nödvändigheter, såsom att kolla facebook.
Nu har Maria förhoppningsvis kommit med rätt buss hem mot Östergötland igen, och jag sitter här och funderar på ifall jag ska ta en promenad eller inte.
Det lutar mot att jag ska det.

Ännu ett totalytligt inlägg om hår

Jag älskar när håret bara samarbetar och blir sådär perfekt lockigt och hollywoodsvalligt!

Lite sällskap

Maria är här över helgen, men just nu är hon inne i Stockholm och sjunger. Jag sitter med nytvättat och fortfarande fuktigt hår och min killerdress på mig, för ikväll ska jag sjunga med kören. Himla bra.

Back to the future

Jag tror många redan har sett projektet Back to the future av fotografen Irina Werning, men jag vill tipsa ändå ifall någon skulle ha missat det.
Så. Himla. Häftigt!

Åh

Det är när man hittar sånt här i sin inkorg på Spotify som man längtar efter sin bror!

Om modeindustrin, storlekar och allas rätt att känna sig fina

Jag tycker mode är intressant, jag älskar kläder och jag älskar att titta på människor på stan och se hur de skapat sin egen stil. Det har inte alltid varit så. På gymnasiet var jag totalt ointresserad av trender och att uttrycka mig genom mina kläder, jag hade ingen aning om vad jag passade i och bodde i ett par jeans och ett svart linne. Inget fel men det, alla har olika intressen.
Men så tog jag studenten, fick tid över och började läsa bloggar och olika magasin. Då fick jag problem. Jag gav mig ut i affärerna för att köpa det jag läst om, och upptäckte då att det inte alls passade min kropp. Alla bloggar jag läst och alla tidningsreportage jag inspirerats av innehöll människor av normallängd med raka kroppstyper, och så såg jag inte alls ut. Jag råkade nämligen vara 181 centimeter lång, ha stora höfter, markerad midja, stora bröst och breda axlar. Jag var proportionerlig, men kurvig.
Det var först då jag insåg att modeindustrin till stor del tillåter bara en kroppstyp. Det var också då jag insåg att vilken storlek en person har inte säger ett skvatt om hur en person ser ut eller vad den passar i. Och det viktigaste av allt; jag insåg att det finns massor av människor som vill klä sig i en viss sorts kläder, men inte kan eftersom de är för långa, korta, tjocka, smala, har för stora höfter, för små bröst eller någon annan fånig detalj som inte passar in i mallen. Jag tänker även att andelen människor som inte passar in i den här mallen måste vara mycket större än den andel människor som faktiskt gör det? ALLA människor är fina på sitt sätt, och ALLA människor har även rätt att känna sig fina!
Idag släpper HM sin kollektion Inclusive, som har kläder från storlek 32 till 54. Dessutom innehåller den sådana modeller på kläder som passar många olika kroppstyper. Det är i alla fall ett steg i rätt riktning.

En varmare ton

Nu när vi går mot ljusare och varmare tider ville jag ha värme i mitt hår också. Igår fick jag ett spontant infall och köpte rävröd hårfärg, och så åkte jag hem och hade i det i håret innan jag hann ångra mig. Eftersom mitt hår var ganska mörkt innan blev inte skillnaden så jättestor, men en liten ändring kan man allt se.
Det är såklart hårrötterna som det syns mest på. Sådär önskade jag att hela mitt hår var!

Hattask

Jag har länge velat ha en hattask att ha ovanpå hatthyllan i hallen, för att ha vantar och halsdukar i. Så för några veckor sedan lyckades jag äntligen vinna en auktion på Tradera, och nu är den här! Lite för stor för hatthyllan, men chokladbrun och ljuvlig ändå.
Dessutom fick jag med tre hattar på köpet! De är supersmå i storlekarna, men funkar utmärkt som dekoration.

Så trött men samtidigt så lycklig

Nu sitter jag här igen, efter en övningshelg med kören, och mår bra. Vi har sjungit massor, spexat, skrattat och pratat. Jag har låtit som en höna i takt till Hoffmaestros Higway man, vrålat "Kaskelott!" och "Båtar!" så jag blev hes samt sovit tre timmar i en säng som var full av råttbajs.
Det är fina grejer, det!
Här kan ni se ungefär hur trött jag är, denna attack-gäspning överraskade mig precis när jag skulle ta kort...

Klassiker

Nu ska jag visa er mina bästa köp på bokrean!
Två boxar med riktiga klassiker, och fantastiskt fina omslagsillustrationer av Lina Bodén och Robert Vallmark!
Den ena boxen innehåller Den hemliga trädgården av Frances Hogdson Burnett, Agnes Cecilia av Maria Gripe, Unga kvinnor av Louisa May Alcott, Pappa Långben av Jean Webster och Alice i Underlandet av Lewis Carroll.
I den andra boxen finns De tre musketörerna I och II av Alexandre Dumas, Robinson Crusoe av Daniel Defoe, Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne, Skattkammarön av R. L. Stevenson och Robin Hood av Rosemary Sutcliff.
Omslagsbilderna är verkligen otroliga! Den här är min favorit...
...och den här...
...och den här.
Boxarna kostar 299 kronor styck, och finns i begränsad upplaga under bokrean.
Det bästa av allt? Trots att jag har läst andra verk från några utav författarna, så har jag faktiskt inte läst en enda utav de här böckerna tidigare!

Sådant som gör mig glad

Såg att HanaPee gjort en lista över saker som gör henne glad, och tyckte att det var en himla bra idé.
Här är saker som jag blir glad av!

Vänner. Människor i allmänhet. Doften av nytvättat. Ordskämt. Choklad. Alice. Mamma och Pappa. Min bror Deas flin. Sättet som Hära säger hej på. Porslin med blommönster på. Att hitta den perfekta presenten till någon. Sättet som Maria lutar huvudet bakåt på när hon skrattar riktigt mycket. Karins kramar. När någon lagar mat till mig. När någon kommer ihåg att laga vegetarisk mat till mig. Att sjunga i kör. Röster. Käkben. Att umgås med människor som skrattar åt mina skämt. När Anna Ericsson imiterar någon. Våren. Vitsippor. Sabinas fnitter. När man möter en människa och inte vet vilket håll man ska gå åt och så står man där och knixar lite innan man tittar på varandra och ler och sedan går åt varsitt håll. Jessicas kvickhet. Viktors sätt att säga "men Elin". Potatis i alla olika former. Djur med päls och färre än sex ben. Dråpliga situationer. Gemenskap. Solidaritet. Människor som hjälper andra människor. När Anna Orre säger "Eeelin" med stockholmsdialekt. Att gå in på Indiska. Att hitta en klänning som sitter perfekt i midjan. När man går i skogen och det lukta mossa. Fågelkvitter. Fjärilar. När någon spelar gitarr. När någon spelar vilket instrument som helst egentligen. Att dansa när det finns gott om plats. Bad Romance med Lady Gaga. Engelsk grammatik. När någon berättar en historia och tar god tid på sig men ändå lyckas behålla intresset och leverera en slående poäng. Att känna mig älskad. Sjöar. Hav. Solsken. Att simma under vatten. Att dyka i vågor. Att dra bort pappret från ett nytt smörpaket. När man springer efter bussen och den egentligen har börjat åka men så stannar den till och väntar på att man ska hinna fram. När någon plockar upp saker som jag tappat. Leenden. Ögonkast. När det blåser över ett rågfält på sensommaren så att det ser ut som vågor. Rapsfält när de blommar. Att få ärliga och spontana komplimanger. Att blåsa på maskrosbollar. Att ha blommor i håret. När någon säger mitt namn. Att sitta under ett träd. Lockiga hår.

RSS 2.0