Ännu mer frisyrträning

Kommer ni ihåg mitt projekt att känna mig bekväm i uppsatt hår?
Jag har fortsatt med det så smått nu de senaste veckorna. Jag går mest runt i mitt rum, men även ibland ut i köket när jag har håret uppsatt. Så småningom är tanken att jag ska kunna gå på stan eller till skolan och känna mig bekväm i uppsatt hår, men det är ett tag kvar dit.
En början måste ju ändå vara att hitta frisyrer som jag känner mig fin i, så det experimenterar jag med nu.
Härom dagen snurrade jag bort luggen från ansiktet, det kändes väldigt ovant men ändå bra på något sätt.
Jag har fortsatt experimentera med olika sorters knutar...
Här är en variant med inbakad fläta.

Hej lilla vän!

Idag kom äntligen min 15 tums batchel från The cambridge satchel company, som jag fick av mamma och pappa i julklapp!
Den är i perfekt storlek för min dator och körpärm...
...och har mina initialer ingraverade i locket.
Dessutom är den typ finast i världen.
Jag tror att vi kommer bli så himla bra vänner.

Som att få ha någon på besök en liten stund

Tänk att man kan må så bra av att prata med någon på skype, använder man videosamtal känns det ju nästan som att träffas på riktigt. Ikväll har jag pratat med Maria, och det var så fantastiskt befriande. Jag är verkligen inne i en saknaperiod just nu, och längtar lite extra efter alla mina finaste.
Det är skönt att kunna att få vara lite allmänt fördömande tillsammans ett tag, så att man sedan kan gå ut och fortsätta fokusera på det goda hos människor.

Living on the edge

Jag har tänkt köpa en till balklänning under våren. Eftersom jag går på bal minst två gånger om året i ungefär samma sällskap känns det roligt att ha åtminstone två olika klänningar att variera mellan.
Så igår satt jag och tittade runt på Tradera, när denna fångade min blick:
Alltså, ser ni?! Och till ungefär en tredjedel av det pris jag skulle få betala om jag köpte en ny i butik. Visserligen är den klänning jag redan har också blå, men i annan modell och material.
Den ska verkligen passa också, om jag har lyckats ta alla mått rätt. Möjligtvis kan den vara lite stor i midjan, men jag tänker att det borde gå att justera. Det enda jag är orolig för är längden, men jag håller alla fingrar och tår att det ska gå bra.
(Och eftersom jag hade planerat in köpet av en mycket dyrare klänning måste det väl helt logiskt vara okej att köpa ytterligare en om jag hittar någon mer i samma prisklass som denna? Eller hur?)

Vouge patterns

Nu ni, nu har jag upptäckt något fantastiskt. Jag hamnade av en slump på sidan Vouge patterns, och nu har jag suttit där en halv evighet och tittat på mönster till olika klänningar.
Oj, oj, oj avdelningen för vintagemönster!
Och vad tror ni hände? Jo, det slog till i huvudet på mig och jag beställde två stycken!
Dessa, närmare bestämt:
Tilläggas bör kanske att jag inte har sytt någonting sedan högstadiet. Ja, herregud.
Drömmen är att jag ska få till den första klänningen till Emelies bröllop i augusti, det återstår att se hur jag lyckas med det.
Andra mönster som finns på sidan är bland annat till dessa klänningar:

Tobias och Kajsas födelsedagsfirande

I maj förra året upptäckte Tobias och Kajsa att de är födda på samma dag, men med ett års mellanrum. De beslutade sig då för att ha en gemensam födelsedagsfest i januari, när deras födelsedag är. Genast skapade de ett facebookevent och skickade ut inbjudningar, vilket således har lett till att vi alla har väntat på den här festen ganska länge.
Men så igår var det dags, och vi var ungefär 40 personer som samlades vid Thorgården för att äta middag, ha det trevligt och fira de tu (som dessutom har hunnit bli ett par på vägen).

Mitt 2011 i bilder

Ungefär såhär såg mitt 2011 ut!
(Om ni vill kika på tidigare år så finns 2010 här och 2009 här)

Videoblogg

Jag spelade in den igår, men har inte hunnit posta den förut.
Nu ska jag springa iväg till bussen för att åka ut till Thorgården och gå på födelsedagskalas tillsammans med fina människor.
Puss på er!

En dag i Opphem

Idag tog jag och Anna bilen och gav oss av med riktning mot Rimforsa. Strax utanför bor nämligen Sabinas föräldrar, och där hade vi tänkt spendera dagen.
Vi började med att göra lunch...

...som blev hur god som helst!
Kikärtsbiffar, bulgur och en sallad bestående av ruccola, fetaost, valnötter, körsbärstomater, avokado och granatäppelkärnor.

Sedan gick vi en promenad förbi snötäckta åkrar, kala ekar och röda små hus.


För att slutligen värma oss med kaffe och pratsund om allt från högt till lågt.
Anna tyckte även att hon och jag skulle spela blues tillsammans på pianot, det gick sådär men var väldigt roligt.

En så fantastiskt skön dag!

Nyårsafton

Jag firade in det nya året tillsammans med en fin samling människor i Uppsala. Det serverades femrätters middag tillsammans med en glad stämning, vilket jag skulle säga är en alldeles ypperlig kombination.
Det hölls ett och annat tal...
... och sjöngs en del.
Det var fantastiskt trevligt!

RSS 2.0