20-årsfest

Igår var det partaj hemma hos mig. Först var vi ett gäng som åt mat på altanen och sedan anslöt fler framåt kvällen. Jag hade riktigt roligt och hoppas alla andra hade det också. Fick så många roliga presenter, bland annat ett flytta hemifrån-kit, Flight of the Conchords-dvd, biobiljett till Änglar och demoner, en bok och en jättefin duk.

Det togs sjukt många bilder under kvällen, några av dem ligger på Facebook.

Hej och hå, nu ska jag städa!

Leker med nya kameran


Ojojoj

Titta vad jag fick av mina föräldrar och bröder med respektive!
En Nikon D60! Hade jag verkligen inte väntat mig, blev så himla glad!

Som Pappa uttrykte det: "Jag börjar bli rädd att du ska slita ut Pentaxen, så det är lika bra att du får en egen"
Snälla, underbara familj!

Fantastisk start på dagen!

Underbara Maria och Anna hade ordnat en champangefrukost åt mig vid templet! Hur mycket mat som helst, vi åt tills vi höll på att spricka! Åh vad jag tycker om dem, så himla gulligt av dem att ordna det här!

Haha! Blå tåget åkte förbi FYRA gånger medan vi satt och åt, pensionärerna vinkade och log med hela ansiktet!

Stockholm

Igår följde Maria och jag med familjen Ericsson till Stockholm. Vi hade en jättebra dag, shoppade gick på muséer, åt god mat och hade allmänt trevligt. Bland annat blev vi insläppta gratis på Armémuseum och fick en privat guidning av den som gör alla dockor samt är ansvarig för Raoul Wallenberg-utställningen. Haha, det gäller att ha kontakter!


  


Och IDAG fyller jag 20! Ska snart bli hämtad av Maria och Anna för bortförande till okänd destination. Återkommer!

Templet, Åtvids vackraste plats

Tips!

Nu finns Repan på myspace!

Gå in, gå in och lyssna!
Och är ni inte metal-fans kan ni ju göra som jag och sätta "We need more freedom" på repeat :)
Om ni är i behov av ett skratt så lyssna noga på texten till "Lilla Bambi"

LÄNK

Midsommar 3

 

Här är gestaltar jag en groda, samt spelar vio-lio-lio-lej!

Midsommar 2

Här kommer en resumé av gårdagen!

Åkte först till Loftahammar med familjen. Mina föräldrar är tydligen någon sorts VIP på campingen numera, för vi hade blivit inbjudna till att sitta vid ett långbord nere vid vattnet och äta mat med de andra som har sina husvagnar längst fram vid stranden. Haha! The elite of Tättö Havsbad!
Trevligt var det i alla fall, och mycket gott!
Klockan tre var det dags för dans runt midsommarstången, jag och Veronica dansade med Alice. Hon tyckte det var så himla roligt! När vi dansade små grodorna skrek hon rakt ut av glädje!
Sedan åkte jag tillbaka till Åtvid med bara Christer i P3 som sällskap i bilen.

När jag kom hem lockade jag håret lite snabbt, tog sedan mina tre halloumiostar och åkte upp till Anna. Dit kom sedan alla människor, grillade och åt gott. Mycket mysigt hade vi! Drog sedan vidare en stund till en annan fest innan vi hamnade hemma hos Jocke, drack kaffe och pratade strunt.

Och hör och häpna; jag somnade inte en enda gång under kvällen! Blev inte ens trött! Halleluljah!Några (klickbara) bilder ser ni här, resten ligger på Facebook :)

Midsommarafton

Idag är det midsommar! Ska snart åka med mor och far mer till husvagnen en sväng. Thomas, Veronica och Alice kommer också, så hej och hå vad vi ska "hålla ringen" och dansa. Åker tillbaka till Åtvid i eftermiddag, för då blir det umgänge hemma hos Anna. Känns som att det blir en bra dag!

Och detta är jag på midsommarafton för...18(!!!) år sedan

Maria, dessa är tillägnade dig! Haha!


 


Aaw, pälsbollen <3


Ännu en solbild


Min vän solen

Åh vad jag älskar sådana här dagar! Sol, sol, sol!
Malin och jag åkte ut till stallet och red redan vid åtta i morse, hur skönt som helst. Vi var klara vid elva, vilket innebär att jag hela resten av dagen har kunnat ligga i solen och lyssna på Musselstranden på ljudbok.Måndag

Idag gjorde jag, Maria, Anna och Sabina en spontan tripp till Falerum. Där inhandlades det skor vill jag lova, och suktades ännu mer över grymt snygga högklackade. Jag köpte ett par nya svarta tygskor, eftersom jag har slitit ut de andra. Efter det blev det mat på Golfrestaurangen. Älskar att äta där, de har ingen vegetarisk maträtt på menyn så varje gång jag är där ordnar de något speciellt till mig. Mycket spännande att se vad det blir varje gång, idag fick jag pasta och grönsaker i tomatsås. Jättegott!
Sedan begav vi oss hem til Emils och Sabinas lägenhet där vi gjorde smoothies och pratade om allt och ingenting.

Maria har även hjälpt mig att färga mitt hår nu på kvällen, Naturbrun hette nyansen. Blir ju alltid himla mörkt direkt efter färgningen, men det hela borde vara lagom till midsommar :)

Och ni!
Visst verkar sommaren vara påväg tillbaka nu? Underbart!


Min trädgård i närbild


Och som en bonus kan ni få se den glade fotografen som här demonstrerar höstens stora trend; Direkt-från-stallet-looken
(Haha! vilken extremt suspekt hårfärg jag har just nu! Helt odefinerbar!)

Igår

Igår var ju student och därmed diverse firande runt om i Åtvid. Men det struntade vi högaktingsfullt i och hade sjuklingmys istället. Jag och Maria var hemma hos Anna, tittade på filmen från Trollflöjten och Cabaret, åt Ben and Jerry's och pratade fram till klockan två. Riktigt skönt, även om kombinationen trötthet + sjukdom + djupa samtal såklart tog fram min mer blödiga sida, haha!

Var nere en sväng och kollade på utspringet, är så himla glad att vi inte hade sånt här väder förra året! Och visst blev jag lite sugen på att åka flak igen, det var definitivt en av studentens höjdpunkter. Apkul!

Och ni!
Titta här vad jag fick syn på hemma hos Anna! Snacka om oanade talanger, titta vad vacker hon har gjort mig! Jättefint!

Ett år sedan studenten

För ett år sedan hade jag allmän ångest över att jag inte visste vad jag ville göra med mitt liv. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra på hösten, och var livrädd för att gå ensam hemma. På själva studentdagen hade jag otroligt roligt, var jätteglad hela dagen fram till massgråtandet bröt ut utanför Gruvan på natten, men någonstans under låg ändå oron för framtiden.

Men tänk, det ordnade sig! Nu har det gått ett år och jag mår fortfarande bra! Faktiskt så är jag nog lite bättre än jag var för ett år sedan. Jag har lärt mig att uppskatta mitt eget sällskap, jag har lärt mig att man inte måste förlora kontakten bara för att man inte träffas varje dag. Och jag har planer för hösten, planer som känns väldigt bra.

Jag har lyckats, måste jag säga!
Här kommer några bilder från min student förra året.Scary shit

Har aldrig varit insatt i, eller intresserad av, olika stjärntecken och vad det innebär. Men blev lite nyfiken förut och googlade Kräftan, som jag är född i. Titta vad jag fick fram!

Den typiska Kräftan är känslig, intuitiv och ömhjärtad - reserverad och avvaktande. Liksom de övriga vattentecknen är hon emotionell och sårbar till sin natur och upplever ofta en rädsla och osäkerhet inför att inte duga, att inte räcka till, varför Kräftan är starkt beroende av andras stöd och uppmuntran.
Osäkerheten och det stora trygghetsbehovet resulterar inte sällan i att hon blir osjälvständig och beroende av sina närmaste. Hemmet och familjen betyder mycket. Kräftan är i regel släktkär och angelägen om att hålla sina rötter vid liv.
Man brukar säga att Kräftan är barnet och föräldern i en och samma person. Här finns ett stort behov av att känna stöd och trygghet samtidigt som Kräftan själv gärna tar omhand. God inlevelseförmåga i andra människors livsbetingelser är kännetecknande, liksom en varm och omtänksam läggning.
Kräftan är pysslig, omhändertagande och mån om att man ska hålla ihop.
Behovet av att känna stöd och trygghet tar sig ofta uttryck i en tendens att klamra sig fast vid det historiska, det förflutna, till exempel barndomsminnen, gamla ägodelar och tonårsförälskelser. Denna romantiker är känd för att ha ett påfallande bra minne samt samlarintresse av något slag.
Karaktäristiskt för tecknet är även konstnärliga anlag, liksom intresse för kokkonsten.
I grund och botten är Kräftan mjuk och påverkbar men känsligheten och sårbarheten resulterar i att hon ibland sluter sig inom sitt skal, vilket kan göra det svårt för omgivningen att komma denna försynta natur riktigt inpå livet. Trots reservation och blyghet drömmer Kräftan om en plats i rampljuset - att bli omtyckt och uppmärksammad.
Med Månen som härskare blir Kräftan intuitiv, lyhörd och fantasifull och har en fenomenal förmåga att avläsa stämningar och känslolägen i omgivningen. Mottagligheten och lyhördheten resulterar emellertid i att sinnesstämningarna växlar snabbt.
Kräftan är en aning överkänslig och har en benägenhet att oroa sig och ängslas, med påföljd att hon är tämligen lättpåverkad och känslig för kritik. Att känna närhet, stöd och trygghet är livsnödvändigt för en Kräfta.
Eftersom denna yin-natur är en omtänksam person, som sätter känslorna i centrum, söker sig Kräftan vanligen till något människovårdande yrke, alternativt något kreativt verksamhetsområde där fantasin och skaparkraften kan komma till användning.
Fysiskt associeras tecknet med mage, bröst och livmoder.


Herregud! Det är en personbeskrivning av mig!

Fortsätter på tema ögon


Keep your eyes on the goalAlla jag känner är sjuka just nu, så stämningen är livad värre...
Var i stallet i tre timmar igår,och när jag kom hem var jag helt slut av ansträgningen, haha! Så just nu är det mycket vila, böcker, filmer och internet för min del.
Men håll ut mina kära, snart är jag fit for fight igen!

Pluklis aka Lukas


 

Trollflöjten och Cabaret!

Det är vad jag har ägnat helgen åt. Först flyttade vi alla saker, förstärkare, instrument, gradänger osv från skolan till Kulturhuset i fredags. I lördags var det rep hela dagen och sedan igår repades det, sminkades och kläddes på innan det var dags! Allting flöt på jättefint och det hela blev väldigt lyckat! Jag är fortfarande helt slut men har haft en otroligt rolig helg!

Bilder, bilder mina kära! De kommer här!

Cabaret! Måste säga att de flesta var mycket övertygande som slampor...
 

Innan pausen sjöng maria La Voix som ett extranummer
De framförde även Fairytale, Kim spelade fiol

Här är alla Paminorna!
Först Karin med Johan Adelswärd som Tamino
 

Maria som Pamina och Björn som Papageno, sedan Anna som Pamina med dolken

Här är Björn och Christine som Papageno och Papagena


Simon och Maria är otroligt onda som Monostatos och Nattens Drottning


Och titta här! Visserligen är jag suddig, men minsann är det jag som står bakom Maria vid applåd-tacket!
Haha, my two minutes of fame!


Efter föreställningen köpte vi pizza och gick allihop hem till familjen Ericssons trädgård. Där blev det prat och skratt och lekar, precis som det ska vara med musikprofilen! Fantastiskt roligt dag!

Hey ho, I'm Jackie O!

Denna klänning köpte jag å H&M idag, är den inte fantastisk? Har en stark känsla av att den kommer bli välanvänd!


Annars är mitt huvud proppfullt av Cabaret och Trollflöjten, är det enda jag tänker på fram till Söndag. Då jäklar smäller det!

Två som jag tycker om


RSS 2.0