En tisdag med fint avslut

Började min lediga dag med att träffa mitt arbetslag i skolan för att tillsammans analysera läromedel och skriva ett PM om det. Det var ju... intressant.


När vi hade arbetat(?) i flera timmar kände vi oss nöjda. Cyklade hem, bytte om och mötte sedan upp Viktor för en joggingtur! Vi sprang till Maxi och vände. Jag måste erkänna att jag känner mig duktig!

Lagom när jag hade duschat och var redo för en lång ensam kväll med mina favorit TV-serier ringde Hära och undrade om vi skulle dra ihop en fika. Underbar räddning av kvällen!
Så jag mötte upp Viktor igen, cyklade till Hära och sedan vidare till Linnéhörnan.

Ungefär där tog batterierna slut i min kamera.
Tro mig eller ej, men det här var den bästa bild jag hann få.

Åh vad jag tycker om det stället! Och de två jag var där med såklart.
Så där satt vi och fikade och pratade om våra påskplaner och allt och ingenting.
Fint, fint slut på dagen!

Hyllning till mina kära vänner Hära och Tina

I lördags var vi hemma hos Jessica i Eriksberg och såg på film. När godiset var uppätet, filmen slut och våra magar sönderskrattade var det dags att gå hem. Jag yttrade då en kommentar om att det var synd om mig som var tvungen att gå ensam hem till Flogsta.

Vet ni vad som händer?
Tina och Hära säger helt frivilligt att de kan följa mig! Förstår ni vilken omväg det blir för dem? Kanske. Förstår ni hur glad och tacksam jag blev? Nej det gör ni inte.

Jag lovade då, halvt på skoj, att skriva ett hyllningsinlägg på bloggen och tacka dem.
Och här kommer tacket: TACK!

Såhär ser de ut, mina hjältinnor!
Jag beordrar nu alla mina läsare att lägga sig på knä, sjunga en hyllningssång och sedan sända lite telepatisk tacksamhet till dessa två!

Hair

Jag såg på Hair härom dagen, känns som att det är en sån där film som man ska ha sett. Den var himla härlig! Mängder av scener i motljus, och vid det här laget har ni nog förstått att jag är svag för det... Jag blev allt lite förälskad i hela hippiekulturen, sångerna och framförallt karaktären Berger.








Ja Berger, åh Berger! Framförallt när han ser ut såhär


Jag måste erkänna att jag blev lite smått besatt. Kunde inte riktigt sluta tänka på denna Berger, tyckte väldigt mycket att han påminde om någon.

Så kom jag på det! Försök att förstå min bestörtning när jag insåg att det är samma skådespelare som numera spelar pappan i Everwood! Där försvann den förälskelsen...

Konsten att dra en axel ur led

Ingredienser:
Ett gym
En axel, gärna lite halvtrasig sedan tidigare eskapader

1. Värm upp
2. Koncentrera dig på överkroppen och använd maskiner som tränar axelpartiet och områden däromkring
3. Riktigt känn efter hur nöjd du är över att du arbetat så bra, njut av tröttheten i muskulaturen.
4. Ställ dig vid en vägg, lägg handen och underarmen mot väggen så att armbågen är böjd i 90 graders vinkel.
5. För att ytterligare förhöja den härliga bittra eftersmaken, tänk tanken "undrar om det här är så bra för min axel egentligen" mycket snabbt, cirka en halv sekund innan du går vidare till nästa steg.
6. Vrid din kropp utåt från väggen i syfte att strecha dina bröstmuskler
7. KLART!

Dessert:
8. Njut av den fantastiska upplevelsesensationen när hela rummet tycks snurra kring dig, det brusar i öronen och du tycker dig se stjärnor dansa framför dina ögon
9. Dra ett djupt andetag
10. Dra tillbaka axeln med din andra arm
11. Cykla sen hem och roa dig med att försöka dra av din sport-BH över huvudet. Var noga med att inte lyckas innan minst sju minuter har gått.

Just nu vill jag...

Ro runt i en liten eka på Tolen med Maria och Anna


Ha solblekt hår under ljus himmel


Ha vattenkrig


Ligga och sola i min trädgård


Lyssna på rep / gå på konsterter / vad som helst med IVV


Sova i en enda stor hög


Tvingas sitta i skuggan eftersom det är för varmt i solen


Sitta ute på kvällarna och lyssna på musik


Ha bara ben och tunna skor


Vara brun och dricka latte på uteserveringar


Lukta på kattungar hemma hos Maria



Helt enkelt; jag vill ha sommar!

Saker som passar läskigt bra ihop

  • Pommes och kebabsås
  • Riskakor och keso
  • Kladdkaka och grädde
  • Avokado och citron
  • Lila och guld
  • Hemlängtan och skype
  • Magnus och Brasse
  • Sourcream och onion
  • Kaffe och choklad
  • Nötter och russin
  • Män och hattar
  • Pussar och kramar
  • Elin och Uppsala

Sover

Jag vet inte om det beror på vinterns plötsliga återkomst eller om jag är sjuk, men jag är så otroligt trött. Igår sov jag till klockan ett och vaknade då inte ens utav mig själv, utan av att Sabina ringde. Idag har jag bara legat och läst en bok hela dagen, slumrat till några gånger och vaknat helt desorienterad och trott att det är måndag och att jag har för försovit mig.

Annars är allt bara bra. I fredags överraskade vi Hära genom att ta med henne till Fyrishov och bada! Det va hul kul som helst, vet inte hur länge sedan det var som jag simmade senast! Tycker om de här människorna så mycket, de är himla fina!

Jag längtar hem idag, beror säkert på tröttheten och den eventuella sjukdomen. Men snart är det påsk och då får jag krama om alla där hemma!

Inspiration vol 2

Åh vad jag tycker om att läsa Elle!
Och ÅH vad jag ska köpa någon av dessa klänningar när de kommer ut i butik!

(Imorgon kommer min nya dator. Då kommer jag kunna ta webcambilder som inte har totalt förkastlig kvalitet)

Inspiration

Elsa billgrens blogg är bland det mysigaste jag vet. Hon är så vacker, har ett sådant fantastiskt fint hem och underbara klänningar. Dessutom är hon kompis med min andra favorit Sandra Beijer (aka niotillfem) som jag har tipsat om förut.

Apropå Elsa Billgren:
Jag är så fruktansvärt sugen på attt färga håret rött. Det är så fint, så fint, så fint!

H&M Home

Har ni sett H&M Home's bilder för sommarkollektionen?
De är så underbart fina!







Påslakanet med rosor på är påväg hem till mig!

Intervju

För några dagar sedan dök det helt oväntat upp ett sommarjobbserbjudande som verkar hur kul som helst. Eftersom det eventuella arbetets högkvarter ligger i Linköping och jag inte ska hem fören i påsk ska jag snart bli intervjuad via skype! Haha, snacka om högteknologiskt samhälle!
Så har sitter jag nu och försöker se sympatisk ut.

Eko-Elin

Tina har börjat kalla mig Eko-Elin på skoj, mest för att jag alltid brukar dricka vinet Ekologica Berlina.
Igår när jag skulle städa mitt rum efter korridorsfesten hittade jag den här under sängen.
What's up with that? Någon som försöker ge mig en vink?

Korridorsfest

Igår var det fest i min korridor för att fira Megan som fyller 21 på söndag. Mina fina vänner kom förbi och vi hade hur kul som helst!
Jag glömde helt bort att ta kort under kvällen, men här kommer bilder från Viktors kamera!





I juni

Min bror gifter sig i juni. Då ska jag skratta hela dagen, gråta under hela cermonin, hålla tal på mottagningen och sedan dansa hela natten.
Och jag tror minsann att ska göra det i den här klänningen.

En riktig vårdag!

Jag sa ju det! Att jag skulle leva upp när våren kom alltså.
Jag tror att jag har skrattat hälften av min vakna tid hittills idag!
Åh, så härligt!

Jag läste en bok en gång (kan det ha varit Montecore av Jonas Hassen Khemiri?) där det fanns en beskrivning av hur vi svenskar stannar upp totalt när våren kommer. Vi vänder oss som blommor mot solljuset, ler stort och bara njuter. Precis så var det idag! Vid varenda vägg och husgavel stog ett gäng studenter med optimistiskt uppkäppta jackor, stora leenden på läpparna och mot ljuset kisande ögon.

Vi hade en riktigt bra föreläsare idag! En som var engagerad, inspirerande och sådär spontant rolig utan att det blev klämkäckt. Vi lärde oss bland annat att meningen "Sola i lä feta ko" är ett exempel på en mening med enbart läsetekninsk lätta bokstäver (alltså att de går att ljuda länge; sssssss) och används inom en syntetisk metod för läsinlärning. Men usch och fy, det ska vi inte använda! Här ska det vara analytisk metod! Minsann.

Just nu nuter jag av en stor skål blåbär med vaniljyoghurt, tittar ut på solskenet och bara känner mig lycklig. Snart ska jag iväg till Hära och bli bjuden på kakor!

Miniklassreunion

Igår var det som sagt en liten reunion med gamla klassen. Tyvärr var vi inte så många, men jag hade hur kul som helst ändå!

Vi började såklart med förfest hemma hos finaste Hära. Det var ölspel i olika former, prat och skratt.




Vi slog sedan på stort och tog taxi till Gränby! Där fortsatte vi på samma bana, mer spel, mer prat och ännu fler skratt!



Efter några timmar tog vi bussen tillbaka in till centrum. Efter en stunds dividerande om hurvida vi ville gå på klubb eller pub vann ändå klubbförespråkarna och vi satte kurs mot Smålands.
Väl där ser vi en scen med färdigställda instrument och en affisch där det står "Andreas Grega". Nice surprice! Riktigt bra spelning blev det och vi dansade fötterna av oss.

Vet ni vad jag tycker om?

Dagen efter-svall i håret

Klassreunion

Ikväll ska vi ha reunion med klassen från AUO1. Mitt hår är superlockigt, jag är supersen, nu ska vi ha superkul!
Puss på er!


Alice in Wonderland

Åh, vad vacker den var! Vacker på alla sätt, både handlingen och utseendet. Det har skapats en fantastisk sagovärld fylld av färger, äventyr och kärlek men ändå med den där mörka Tim Burton-undertonen.
Se den, se den!!







Sweet Lemon

Åh härliga dag! Det har varit en stor sol på himlen hela dagen och jag trivs så bra då!
Den enda skolaktiviteten idag var ett besök på stadsbiblioteket för att få boktips till våra framtida elever. Jag tog mig sedan en tur på stan och kikade runt i alla mina favoritaffärer. Jag tycker om att gå omkring och titta. Titta på kläder, muggar, ljuslyktor och tekannor. Titta på människor och insprireras av deras klädstil. Idag stog det en dragspelare i vartenda gathörn.

Som den mysälskande varelse jag är gick jag in på The Body Shop för att lukta på alla krämer, parfymer och olika lotions. Fick syn på en ny bodybutter, Sweet Lemon hette den och jag blev helt fast. Vilken fantastiskt fräsch doft! Som att man har destillerat hela våren och gjort bodybutter av den! Så den fick följa med mig hem.


Efter detta fynd begav jag mig till Barista, beställde en foccacia med halloumi och slog mig ner bland allla lattemammor och hippa högstadiegäng.
Ikväll ska jag och mysgänget se på Alice i Underlandet, kommer nog bli kul!

Vintervila

Jag vill be så mycket om ursäkt för den långsamma hastigheten på bloggen just nu. Jag går bara och väntar känns det som, väntar på våren.
För varje talgoxe jag hör sjunga utanför mitt fönster så känner jag hur mitt hjärta hoppar till, för det betyder att våren är ett litet steg närmare.
Och jag lovar er, när naturen lever upp igen, då gör jag och bloggen det också.

Livet rullar på som vanligt. Skolan, korridoren och kompisarna är det som fyller min tid. Jag har börjat göra mig hemmastadd på Friskis&Svettis, och det är bra. Härom dagen gick min cykel sönder, då är det tur att jag har händiga vänner som kan starta upp en provisorisk cykelverkstad utanför Blåsenhus. Om den händelsen var den mest spännande de senaste dagarna, så kanske ni förstår exakt hur lungt det är just nu.

Nina Persson

Är Nina Persson bland de coolaste i Sverige eller vad?






Foton härifrån

RSS 2.0