Allmän uppdatering

I Fredags åkte jag till Janni och Parisas lägenhet i Linköping för att titta på Lets Dance. Hanna var där också, så det var ju hur mysigt som helst, såklart. Lailas sista dans säger jag bara! Vi började gråta alla fyra, och alla röstade genast på henne. Så otroligt fin, vilken känsla, vilken hög klass!

Här är den:


Jag tyckte stilen påminde mycket om de moderna danserna från So you think you can dance, som för övrigt är ett grymt bra program! Titta på det här klippet också, det är en av  mina favoriter


Igår var ju Earth Hour! Jag, Maria, Sabina och Emil invaderade Jockes hus och beordrade stackaren att släcka alla lampor. Haha, vi tog med ljus hemifrån så han inte skulle bli alltför upprörd. Så satte vi oss i källaren och skrämde upp varandra. Hihi!

Så himla beroende man är av elektricitet egentligen! Det är så självklart för oss, vi tänker inte ens på vilken tur vi har som kan tända en lampa när det blir mörkt. Hus är egentligen väldigt mörka, det förstod jag igår. Framåt natten åkte Maria och jag hem till mig och drack te, pratade väldigt länge om massor av djupgående ämnen. Till slut ställde vi fram klockan en timme, Maria åkte hem och jag somnade som en stock.

Puss och kram

Hjälp mig!

För några dagar sedan ändrade jag designen på bloggen. Bakgrunden är nu helt vit, headern har blommig bakrund med svartvita fotografier.

MEN!
Maria har informerat att hon inte kan se den! För henne syns fortfarande den gamla designen, med lila header och blommor i bakrunden.
Snälla någon hjälp mig; Varför?

Är det överhuvud taget någon som ser den nya?
Såhär ska den se ut:

Check out this!

In vocal veritas myspace-sida har nu fått sig en fräsch vårlook!

Jag tycker att ni genast ska pallra er dit och beundra mästerverket!

Länk: http://www.myspace.com/invocalveritas

Och ett citat!

Inatt sov jag på golvet och Maria i sängen.
När jag vaknade i morse hör jag Maria ligga och låta "Hrrrrm, hrrrrm, hrm"
"Vad håller du på med?" undrar jag yrvaket
"Jag måste ju väcka mitt instrument!" svarar hon

Haha! Klockrent!
(Om någon har missat det sjunger Maria. Alltså är rösten hennes instrument)

Puss och kram


Hufvudstaden i bilder

Alla små bilder är klickbara!


Här sitter jag på plats i Globen. Om ni undrar varför jag ser aningen ansträngd ut är det för att jag lider av höjdskräck...
 

Sen kom han äntligen ut på scenen! Måste erkänna att vi först hade smärre problem med att lokalisera vem som var Bob Dylan... Titta på denna bild så kanske ni anar varför



Är ganska imponerad av zoomen på min lilla kamera som lyckades pricka in den här bilden från samma avstånd!

(Observera hatten! Han måste vara ett stort fan av min blogg eftersom han hade förmått nästan hela bandet att bära hatt...)

Konserten var riktigt bra, han spelade många gamla låtar fast i ny tappning. Bara känslan av att den där lilla pricken faktiskt var Bob Dylan, att han stod livs levande i samma rum som jag, det var helt otroligt.
Bandet var för övrigt grymt bra! Sjukt tajta!

Noteringar under spelningen:
- Familjen Otakt som satt framför oss. Pappan satt och klappade konsekvent fel takt på sin sons knä. Mamman satt och försökte om och om igen klappa rätt takt på samma sons huvud, men tappade bort sig hela tiden. Stackars barn!
- Tjejen några rader nedanför oss med platinablont hår som lyste i mörkret, samt en Karin-bulle på huvudet. Hon satt och böljade fram och tillbaka med huvudet, tänk stil ormtjusare. (Dock i takt!)
- Mannen som satt helt stilla längst in i hörnet av scenen under hela konserten. Vad fyllde han för funktion?


                                                                              Sen tog vi T-banan till Marias
Nöjd och suddig Maria efter konserten         kusiners hus där vi tillbringade natten
                                               


Trodde ett tag att jag hade tappat bort bilnycklarna
Som tur var hittade jag dem sen!                                        Maria är redo att spendera!
                                                                   

Idag tog vi en tur på stan. Maria hade sett ett par skor från HM i någon tidning, så vi sprang omkring på masssa olika HM-butiker och letade efter dem. När vi var på HM som ligger precis bredvid NK går jag själv bland skorna och tittar. Har bliken riktad mot golvet när jag ser ett par fina skor som går omkring någon meter framför mig. Lyfter blicken för att titta på skornas ägare och konstaterar att hon har päls på sig (euw). Inser i nästa stund att det är Blondinbella! Haha!
Det roligaste är att om jag inte hade sett att det var Blondinbella hade jag nog sprungit in i henne. Det hade varit något att skriva på sitt CV...
Tänk att om jag hade gått fram och pratat med henne hade det kunna vara jag på denna bild...

Bilden tagen från Blondinbellas blogg


Två väldigt roliga dagar!


Tomorrow!

Imorgon händer det!


Maria, jag och Bob
Stockholm
Globen
Kan ju inte bli annat än lyckat

Åh Bob, i morgon kommer jag till dig!

Ni andra stackars satar kan ju hålla tillgodo med detta klipp från 1964
(Är han inte för söt med gitarren uppe i armhålorna?)

Underbara vårdagar

De senaste dagarna har ju varit fantastisk fina!
Igår gick Maria och jag en lång promenad ut till Berg, genom skogen till Botorp, förbi Sockertoppen och hem. Underbart skönt! När vi hade kommit till cykelbanan vid brandstationen hade jag ett halvt kilo grus i skorna, så stannade och skulle tömma dem. Det gick ju bra, men sedan fick jag inte på mig den högra skon! Den ville helt enkelt inte, fick hålla på och lirka i säkert fem minuter...
Maria tyckte det var ofattbart underhållande och insisterad på att föreviga min kamp. Denna bild gestaltar dock min glädje när jag äntligen lyckats övertala skojäveln...


Idag åkte vi till Falerum för att inhandla skor. Hittade världens mjukaste tygskor som till och med jag kommer få kämpa för att lyckas få skoskav i... Köpte även ett par fina sandaler. På vägen hem stannade vi till vid Gåvan och kikade, Maria fick då syn på en jättefin lampa som hon tycket jag skulle köpa. Och det gjorde jag! Till det facila priset av 95 svenska riksdaler. Yes!

Elin goes Malin Melkersson

När jag var liten var Malin på Saltkråkan en av mina stora idoler. Jag tyckte hon var så himla cool, rolig och söt. När jag lekte låtsades jag alltid att jag var 19 år, precis som Malin.


När det är midsommar på Saltkråkan har Malin en fantastiskt söt ljusblå klänning på sig.
Såhär ser den ut:

Och titta vad som finns i HMs vårkollektion! Den ska jag ha!


För övrigt har även Tjorvens mamma, Märta, en underbart fin klänning på sig i samma avsnitt. Ingen vidare kvalitet på denna bild, men den är i alla fall brun med stora, vita prickar. Lovley!














Hey! Ho!

Solen skiner, fåglarna kvittrar, det forsar i alla bäckar och vattendrag. Våren är här! Hurra!
Jag blir så glad för så lite så här års. Jag tar varenda vårtecken jag ser och stoppar i ett hemligt fack i mitt hjärta, där det ligger som söt försommarhonung och bara smakar gott!
Bara en sådan sak som att jag kunde ta ett tunnare ländtäcke på Jacky när jag skulle skritta ut idag! Tjoho, det är på väg åt rätt håll!

Kom nyss hem från Emil och Sabina där Maria och jag went wild till Flight of the conchords.
Gjorde bland annat dansen till denna, inklusive steg och miner... Haha, det värsta är att man kan se rakt in i deras vardagsum från 35:an! Hihi!
 

Be more constructive whit your feedback. Please!

There is no party like my grandma's teaparty! Hey! Ho!


Förberedelser

Maria, jag och Karin ska styla alla medverkande i musikprofilens uppsättning av Cabaret och Trollflöjten i vår. Så himla roligt!
Härom dagen var Maria och jag och rumsterande om i före detta Teater Såklarts förråd inne på Lyktan. Gud vad roligt det är!
Finns hur mycket klänningar, kjolar, byxor, västar, peruker, och hattar som helst. Vi hittade en fantastiskt fin pälscape som Papagena kan ha över sin klänning, kommer bli jättefint! Vi lyckades även hitta de flesta kläderna som användes till solisterna förra året, så nu är det bara att börja sätta ihop utstyrslar och förbättra ännu mera!
Igår hade jag tid över så satte mig och gjorde ett kompendium med alla outfits från förra året och en med bilder från Bergmans Trollflöjten. Haha! Snacka om att ha lite att göra...

Ikväll ska jag och Anna (som är hemma i helgen, hurra!) åka ut till familjen Samuelsson och titta på Melodifestivalen.
Kommer bli mysigt, det känner jag på mig!

Puss och kram




Hihi

Jag kör bil från mitt hem mot Åtvids centrala delar. Det börjar skymma, men kan fortfarande inte klassas som att det är mörkt ute. Vid Sunnebotorget står en äldre herre med en hund och vill gå över övergångsstället.
Som den laglydiga medborgare jag är saktar jag ner i god tid, tar ögonkontakt med mannen och stannar så att han kan gå över.

Stackarn måste ha stått där en mindre evighet, för när jag stannar applåderar han helt spontant i luften! Han ler sedan ett stort beundrande leende och börjar gå över vägen. Han ser på mig och ler hela tiden medan han går, och när han når andra sidan sträcker han upp en hand i luften och tackar. Jag ler tillbaka och börjar köra förbi. När jag kommer upp i jämnhöjd med honom vänder han sig om, ler och tackar igen!

Åh, tänk att det behövs så lite för att gör någon glad!


Jaha då

Erkänn att det är snyggt! Oh lord


                                    

Apropå Chuck Bass

Det här måste ju vara det bästa I'm Chuck Bass- momentet någonsin

Okej

Jag har sedan några månader tillbaka varit lite halvt besatt av män i hattar. Det är hett, helt enkelt. Men problemet är att de enda killar jag har sett i hatt är hälften så långa som jag! Varför undrar jag ju då?
Används hatt som någon sorts längdkompensation? (i stil med bilar)

Ge mig en man, minst 182 cm lång, i hatt!
(eller en man i kläder som lika gärna skulle kunna bäras till en hatt. Vi kan kalla det hattstilen)


För övrigt är väldressat alltid snyggt. Alltid. Tänk typ privatskola. Tänk gossip girl (Varför har de inte hatt i Gossip Girl? Det skulle ju passa perfekt! De har nog bara inte tänkt på det)


Tänk er Chuck i hatt! Jag svimmar
















Puss ock kram

Gårdagen

Igår kväll var ju middagen hemma hos Maria. Jättelyckat kan man sammanfatta kvällen! Verkligen roligt, massor av skratt, god mat, musik...

När vi kom dit fick vi först en välkomstdrink och sedan förrätt bestående av bröd med brieost och nån olivröra. Sedan gjorde tre servitriser entré (syster Anna, Petra och Lina) och ställde fram huvudrätten. STOR sallad, rotfrukter i ugn och lax (haloumiost till mig). Gott! När det var dags för dessert framörde tidigare nämda servitriser Coffee jingle vilket drog stora applåder.
Vi fick lyssna till ett improviserat tacktal till värdinnorna enligt varannat ord-principen vilket var mycket underhållande. Jag höll också ett tal senare på kvällen (på rim!), haha!

Sen blev det paketöppning och allmänt minglande/jagande/sjungande i flera timmar. Anna hade redan fått present av mig men jag hade ändå köpt ett läppbalsam från Body shop så att hon skulle få något.
Maria fick följande: (Klickbar bild, släng ett extra öga på ansiktena)


Resternde delar av kvällen var mycket roliga. Bland annat framförde Anna och Maria Solveigs sang framåt småtimmarna vilket var väldigt uppskattat. En grupp 91or anslöt även senare på natten.
(Lite kuriosa; jag spillde ut mitt glas fem gånger under kvällen. FEM!)

En kväll värd att minnas, helt klart.






Äh, jag lägger ut talet också om någon skulle vara intresserad. Har dock gjort en liten censurering, haha! Är man något insatt i ämnet är det bara att fylla i själv...

RSS 2.0