Förändringens vindar blåser

Alltså, det är ju knappast någon orkan av förändring som har blåst.
Snarare en lätt bris.
Något har hänt med bloggen i alla fall, och det viktigaste är att inläggen numera är hundra pixlar bredare än förut. Detta innebär alltså att jag nu kan ladda upp bilder som är 600 pixlar breda istället för 500.
Jag tycker att det är en svår balansgång det där. Jag gillar själv att läsa bloggar med ordentliga bilder, och jag använder ju mina foton till att förmedla en stor del av det jag vill berätta på bloggen. Samtidigt vill jag inte att bilderna ska bli så stora att man får svårt att se hela bilden med en gång, eller inläggen så breda att texten blir svår att läsa.

Det andra som har skett är att jag har tagit fram en gammal headerfavorit och hottat upp den genom att göra om den till svartvitt (eller är det verkligen samma bild som jag hade för något år sedan? Det kan mycket väl vara en annan från samma fototillfälle). Jag tyckte inte riktigt om den förra med vitsipporna, på något sätt såg jag lite sorgsen ut på den.

Och ÅH, jag måste bara säga att jag är så himla glad att jag äntligen köpt Photoshop till den här datorn! Inte så mycket för PS i sig, utan mest för det fantastiska lilla programmet Camera Raw som följer med. Allting blir så mycket roligare när man kan behandla bilder i raw-format. Dessutom fungerar programmet utmärkt även till att bildbehandla jpeg-filer, såsom den här till headern.

Såhär ska det alltså se ut för er nu! Om något verkar suspekt så kan ni behöva uppdatera sidan en gång.

Kommentarer
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan

snyggt vart det!

Svar: Tack så mycket!
Elin Nilsson

2012-06-19 @ 20:42:58
URL: http://stockholmsjenna.se
Postat av: Petra

Snälla fina Elin, kan du förklara hur man ändrar bredden? Jag har velat göra det megalänge men begriper inte de jävla kodmallarna! :P Och för att den här kommentaren inte bara ska vara en som ber om hjälp så vill jag också säga att nya headern är jättefin och jag tycker om dina videobloggar för din röst är så trevlig att lyssna på! :) KRAM!

Svar: Men gulle, vad fin du är! Det ser ju lite olika ut beroende på vilken stilmall du använder i grunden, jag utgår ifrån Author och då gör man såhär: Gå in under Design->Redigera stilmall, leta upp stycket som heter div#content och ändra width till önskad bredd (nu har jag 620px). För att få en vettig balans mellan inläggen och headern tycker jag också att man ska gå in under stycket div#header och öka de två width-talen där lika mycket som du har ökat bredden på inläggen (ökar du exempelvis bredden på inläggen med 50px så öka även de två width-talen för headern med 50px). Ladda upp en ny header med de rätta måtten, och du är klar! Hoppas det funkar för dig, annars är det bara att du frågar igen :) Kramar!
Elin Nilsson

2012-06-27 @ 00:43:56
URL: http://fogelholm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0