Segerbankett, öl och fina människor

Tobias och Björn sprang båda Stockholm maraton för några veckor sedan. Inför loppet hade de ett vad som gick ut på att den som kom först i mål av de två skulle bli bjuden på middag på Domtrappkällaren av förloraren. Igår kväll var det så dags! Inför detta storslagna evenemang var vi några fler som hade blivit erbjudna att följa med (vi fick dock betala vår egen måltid...), vilket gjorde att vi var totalt sju personer på plats.
Maten var hur god som helst och sällskapet mycket trevligt, dock glömde jag att dokumentera storslagenheten.
Efter väl utförd segerbankett till vinnaren Tobias ära gick vi vidare till Västgöta nation och deras sommarpub Gården.
Här är Kajsa och Björn.
Björn och Lars.
Jag
Tobias, Jakop och Christian.
VGs trädgård var pyntad med flaggspel och färgglada lampor. Det spelades kubb på gräsmattan och tv-spel i framställda soffor.
En himla fin kväll!
 

En födelsedagsvideo inspelad igår kväll

 

Ack Värmeland du sköna

Så blev det så äntligen dags för mig att besöka Värmland! Vi tog tåget från Uppsala till Kristinehamn där vi blev upphämtade, välkomnade och vidareförda till Räverud och Viktors stuga.
Här har vi ett värdpar med en glad och en skeptisk komponent.
Hära var på plats med ny frisyr!
Medan vi väntade på att alla skulle komma passade jag på att binda en midsommarkrans.
De andra minglade runt på gräsmattan och kände in stämningen under tiden.
Till slut hade alla kommit och trädgården var full av folk!
Omgivningarna var fantastiskt vackra.
En femkamp drog igång med tipspromenad, och efter det samlades vi ihop för att äta.
Det är fint när man råkar glömma kameran på ett bord och sedan hittar fullt av bilder av sådan här typ i den!
Efter maten fortsatte minglandet.
Stämningen var uppsluppen och glad!
Och så drog lekarna vidare!
Så småningom försvann solen bakom träden för några korta timmar. Då tändes en brasa, det dansades i huset, jag band en till krans i mörkret, det pratades, skrattades och trivdes.
Då fick också kameran vila.
En himla fin midsommarafton!

Ett inlägg med en video i

Jag bara förvarnar om att jag är virrigare än vanligt. Och ja, jag säger fotbolls-VM istället för fotbolls-EM. Jag skäms.
 

Åh, Uppsala!

Jag har tyckt väldigt mycket om Uppsala ända sedan jag flyttade hit. För cyklarna, kullerstenarna, de gamla välbevarade husen, grönskan, kunskaperna, kaféerna, stämningen, öppenheten och människorna, människorna, människorna.
Ja, jag har tyckt om Uppsala hela tiden.
Men sedan jag flyttade till Nedre Slottsgatan har någonting förändrats. Fördjupats. Nu känner jag för Uppsala på ett helt annat plan, jag är så otroligt tacksam för att jag får bo här. Varje kväll som jag vandrar hemåt genom staden slås jag av hur otroligt vackert här är och jag känner mig så ödmjuk inför den här skönheten och storslagenheten.
Jag tror att mycket har att göra med att det numera är kommande vy som ger mig den där sköna nästan-hemma-känslan, istället för konturen av Flogstas höghus mot natthimlen.
Imorgon lämnar jag dock Uppsala för några dagar. Då åker jag nämligen till Värmland över midsommar för att fira i Viktors sommarstuga med ett gäng härliga människor.
(Bilderna kommer från min Instagram, jag heter Elmaelni)

Förändringens vindar blåser

Alltså, det är ju knappast någon orkan av förändring som har blåst.
Snarare en lätt bris.
Något har hänt med bloggen i alla fall, och det viktigaste är att inläggen numera är hundra pixlar bredare än förut. Detta innebär alltså att jag nu kan ladda upp bilder som är 600 pixlar breda istället för 500.
Jag tycker att det är en svår balansgång det där. Jag gillar själv att läsa bloggar med ordentliga bilder, och jag använder ju mina foton till att förmedla en stor del av det jag vill berätta på bloggen. Samtidigt vill jag inte att bilderna ska bli så stora att man får svårt att se hela bilden med en gång, eller inläggen så breda att texten blir svår att läsa.

Det andra som har skett är att jag har tagit fram en gammal headerfavorit och hottat upp den genom att göra om den till svartvitt (eller är det verkligen samma bild som jag hade för något år sedan? Det kan mycket väl vara en annan från samma fototillfälle). Jag tyckte inte riktigt om den förra med vitsipporna, på något sätt såg jag lite sorgsen ut på den.

Och ÅH, jag måste bara säga att jag är så himla glad att jag äntligen köpt Photoshop till den här datorn! Inte så mycket för PS i sig, utan mest för det fantastiska lilla programmet Camera Raw som följer med. Allting blir så mycket roligare när man kan behandla bilder i raw-format. Dessutom fungerar programmet utmärkt även till att bildbehandla jpeg-filer, såsom den här till headern.

Såhär ska det alltså se ut för er nu! Om något verkar suspekt så kan ni behöva uppdatera sidan en gång.

Tre födelsedagar och en himla massa barn

Jag, pappa och min bror Thomas fyller alla år nu i dagarna. Eftersom jag lägligt nog är i Åtvid och hälsar på den här helgen passade vi på att ha födelsedagskalas för allihop i våran trädgård.
På plats fanns (förutom en hel hop vuxna individer) en blivande sexåring, en blivande treåring och fyra ungefärettåringar. Det var full fart kan man säga.
Ella, Alice och Agnes plockade blommor.Molly kröp runt på gräsmattan...

... och var sådär fruktansvärt charmig som hon är mest hela tiden.

Hanna och Meja prövade sina tvillingkrafter på den nyblivne pensionären...

... och enades i helig kusinanda tillsammans med Molly om att sandlådeleksaker är fantastiskt intressanta.

Alicebus

Idag har jag äntligen fått träffa Alice igen!

Vi njöt av sommaren i trädgården...


... och var på bushumör.

Alice provade på att vara fotograf, och fotade mig...

... en torkvinda och en farfar...

... och mig igen.


Sedan fick jag order om att "skutta långsamt runt blommorna och le", så det var bara att lyda.

Ett videoinlägg


Just nu i stadsträdgården

Min sommarkurs börjar imorgon, så jag pluggar grammatik.
Jag har bara ben, ny klänning och blommande buskar bakom ryggen som doftar ljuvligt. Är det såhär min sommar kommer bli så är jag ganska nöjd. 

Ännu mera Tallinn

Vill man se mera från utflykten till gamla stan kan man titta på den här videon
 

Tallinn

Nu är vi åter i Sverige efter en så väldigt bra resa till Estland!
Vi har varit på mandolinkonsert, hängt i parker, spelat beach volleyboll på en strand, sjungit, druckit öl, dansat stort och galet, ätit på kedjan Hesburger fyra gånger, varit på museum, packat in oss väldigt många i förhållandevis små rum och skrattat massor.
Allt detta hände, dock utan att dokumenteras med min kamera. Istället kan ni här se bilder från när några av oss gick på äventyr i gamla stan den första dagen!

Mot öster!

Jag har sovit dåligt och mitt hår har bestämt sig för att vara extra stort dagen till ära.
Nu åker jag till Tallinn med kören, och jag tror att det kan bli galet.
Galet bra framför allt!
Vi hörs igen på söndag!

Sabinas examen

Idag är det en stor dag, för idag tar Sabina examen!
Ceremonin hölls i universitetsaulan. Jag vet att jag har sagt det förut, men jäklar vad vacker den är! Universitetshuset är en utav mina favoritbyggnader.
Här är hon, finingen!
Jag kan inte förstå att hon är klar, kan inte förstå att det gått tre år sedan vi nervösa och förväntansfulla flyttade hit tillsammans. Något som jag däremot förstår och är helt säker på är att hon kommer bli en alldeles makalöst bra sjuksköterska!

RSS 2.0