Det här med att frälsa världen

Alex Schulman skriver ett skämtsamt inlägg på sin blogg om att hans fru Amanda är bortrest och att han då alltid äter färdigmat från Findus. Genast får han en drös med kommentarer som förkastar hans matval, påpekar hur mycket tillsatser det är i och till och med kommer med hela recept på maträtter som "är mycket godare, nyttigare och går precis lika fort". Varför, varför, varför kan man inte bara låta honom äta sin färdigmat ifred? Är det så att någon annan tar skada av att Alexander Schulman sitter i Stockholm och äter micrad lövbit någon enstaka fredag ibland? På vilket sätt påverkar det världen negativt om Alexander Schulman får i sig lite e-nummer?
Ett liknande fenomen kan observeras bland människor som har börjat träna. Oj, vilken energi de har och vilka sunda människor de blivit! Nu måste vi frälsa alla andra och få dem att må lika bra! Det spelar ingen roll ifall man inte alls är intresserad av att träna utan nöjer sig med att ta en promenad ibland. Då kommer nämligen frågor som "hur långt går du?", "har du någon favoritrunda?" eller "du har inte funderat på att börja jogga då, när du ändå är ute och rör på dig?".
Ytterligare ett exempel på rädda världen-fenomenet är människor som är i förhållanden och inte kan förstå hur någon kan vara lycklig som singel. Det ska paras ihop med bekanta, det ska uppmuntras och det ska frågas hur det gåååååår med killarna/tjejerna? Det spelar ingen roll om man förklarar att man inte letar, att man trivs som man har det och dyker det upp någon så gör det, och då får man ta det då.
För visst måste det sättet som man själv blir lycklig på vara det enda rätta även för alla andra?
Jag känner bara så här: Ska man inte få äta det man själv tycker är gott, sådant som man själv vill äta? Är det inte meningen att man ska träna för sin egen skull, för att man själv ska må bra, inte för att visa sig duktig för andra? Jag trodde dessutom att man blev tillsammans med någon för att man är kär i den personen, inte för att det förväntas av omvärlden att man har en partner. Eller?

Kommentarer
Postat av: Petra

Word! Så himla bra skrivet!

2011-05-28 @ 09:11:16
URL: http://fogelholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0