Serenadkväll

Kvällen innan vår- och höstbal är mycket speciell för medlemmarna av Västgöta nationskör, för då är det nämligen serenadkväll. I våras sjöng herrarna för oss och igår var det så damernas tur att sjunga! Det är ett väldigt hemlighetsmakeri och fullt av hemliga rep inför denna afton och alla låtsas stenhårt att de inte vet vad som ska hända.
Under den traditionsenliga förevändningen att vi damer skulle ha hår- och sminkkväll och herrarna skoputsarkväll (genus i det) samlades vi således i varsin lägenhet i Uppsala. När vi hade ätit mat, sjungit upp och taggat till ordentligt drog vi sedan ut i den regniga kvällen.
Vi gjorde några stopp på vägen för att sjunga för mer eller mindre bekanta ansikten, några helt spontant på stan. Vi tog även en sväng förbi slottet där det var bal och sjöng för de som gått ut för att lufta sig.
Slutligen tog vi oss till andra sidan järnvägen och våra herrar som väntade med balkongdörren öppen. Så sjöng vi nere på gården och fick en korg nedhissad till oss med en flaska punsch i. Den skålade vi med innan vi gick upp i lägenheten och möttes av ett kramled och varm choklad.
Väldans fin kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0